Tort cu ness

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru ornat
  • 1-2 lingurite cafea solubilă
  • 2 linguri făină
  • 50 g cacao
  • 200 g zahăr
  • 300 g unt
  • 8 ouă
  • 200 ml frişcă

Mod De Preparare

1. Untul se freacă spumă cu gălbenuşurile, care se adaugă pe rând. Separat se prepară un sirop din zahăr, cacao şi 4 linguri de apă. Se pune pe foc şi se lasă până se leagă, se dă la rece, apoi se toarnă treptat peste crema de unt, amestecând încontinuu.

2. Compoziţia se împarte în două părţi, una mai mică şi alta mai mare. În partea mai mică de cremă se adaugă albuşurile bătute spumă şi 2 linguri de făină şi se amestecă uşor. Compoziţia se toarnă într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se coace la foc mic 15-20 de minute. (Blatul trebuie să nu se usuce prea tare la copt.)

3. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească. Restul de cremă se amestecă cu cafeaua solubilă, apoi se acoperă cu ea tortul. Se lasă la frigider minim 2 ore şi se ornează cu frişcă atunci când se serveşte.