Tort de ciocolată şi cremă de frişcă

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru foaia fragedă
  • 1 gălbenuş
  • 60 g unt
  • 100 g făină
  • 30 g zahăr pudră
Pentru blatul pufos
  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 170 g făină cernută
  • 1-2 linguri unt topit
Pentru crema de ciocolată
  • 100 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 2-3 lingurite rom natural
  • 4 lingurite cacao
Pentru frişcă
  • 500 ml frişcă
  • zahăr vanilat
  • 4 linguri zahăr
Pentru ornat
  • ciocolată pentru glazură
  • fulgi de nucă de cocos sau de migdale

Mod De Preparare

1. Se taie untul bucăţele şi se amestecă bine cu zahărul, făina şi gălbenuşul până se face o cocă. Se pune la rece 30 de minute. Separat, se pregăteşte tava, tapetându-se cu hârtie de copt. Se coace apoi, 15 minute, aluatul de foaie fragedă la o temperatură de 180° C. Se scoate din tavă şi se lasă la răcit.

2. Pentru blat: se separă albuşurile de gălbenuşuri, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, gălbenuşurile, untul topit şi făina, amestecându-se încet să nu facă cocoloaşe. Se bagă la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă 40 de minute la foc moderat. Se scoate din cuptor şi, după ce s-a răcit, se taie pe jumătate.

3. Crema de ciocolată: se mixează untul, zahărul, vanilia, romul şi cacaoa până devin o cremă spumoasă.

4. Frişca se bate până se întăreşte. Pe prima foaie se întinde un strat de cremă de ciocolată, se pune o foaie, un rând de frişcă, o altă foaie, un rând de frişcă. Se glazurează cu ciocolată, floricele de frişcă şi fulgi de migdale.