Tort de ciocolată

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 lingurita unt pentru uns tava
  • 1 lingura susan
  • 200 g unt
  • 120 g miere
  • 6 ouă
  • 250 g ciocolată amăruie
  • 50 g ciocolată cu lapte
  • 150 g făină
  • 50 g amidon
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lingurita scorţişoară
  • 1 lingurita coajă de portocale
  • 2 linguri rom
  • 100 g gem de caise
  • 200 g ciocolată pentru glazură
  • 200 ml frişcă bătută

Mod De Preparare

1. Se unge tava cu unt şi se presară susan. Untul se freacă spumă şi se amestecă cu mierea şi gălbenuşurile adăugate pe rând.

2. Separat, în vase diferite, se topeşte fiecare tip de ciocolată, la bain-marie. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, iar făina se cerne cu amidonul.

3. Se separă 1/4 din crema de gălbenuşuri şi se amestecă cu ciocolata cu lapte, 1/4 din făină şi ¼ din albuşurile bătute spumă.

4. Separat, într-un castron mai mare se amestecă restul de cremă de gălbenuşuri cu ciocolata amăruie, gemul, vanilia, scorţişoara, coaja de lămâie, romul şi restul de făină. Jumătate din compoziţie se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se adaugă crema cu ciocolată cu lapte, iar deasupra se pune restul de compoziţie cu ciocolată amăruie.

5. Se coace în cuptorul foarte bine încins, la foc potrivit, 40 minute. Când se răceşte se ornează cu glazură de ciocolată şi frişcă.