De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 4 ouă
- 140 g zahăr
- 120 g făină
- 60 g amidon
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri apă
- coajă de lămâie
- unt şi făină pentru tapetat
- 100 g marţipan
- 1 lingura zahăr
- 2 linguri apă
- 20 ml lichior de vişine
- 100 g cremă de ciocolată din comerţ
- 200 g gem de căpşuni
- 80 g migdale
- 400 g fructe
- 1 pachet gelatină
Mod De Preparare
- Se bat bine albuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar gălbenuşurile cu cealaltă cantitate de zahăr şi cu apa şi coaja de lămâie.
- Se amestecă şi făina cu praful de copt şi cu amidonul, după care se adaugă şi compoziţia de gălbenuşuri şi de albuşuri.
- Se tapetează o tavă cu unt şi făină, se pune compoziţia şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.
- Se dă marţipanul pe răzătoare, după care se amestecă cu zahăr, cu apă şi cu lichiorul de vişine.
- Se taie blatul în trei părţi pe orizontală.
- Se unge prima parte cu crema de ciocolată, după care se pune cea de-a doua parte şi se unge cu compoziţia de marţipan.
- Se pune şi ultima parte de blat şi se dă la frigider pentru 30 de minute.
- Se unge tortul cu gemul de căpşuni şi se decorează cu migdale.
- Deasupra, se pun bucăţi de fructe, peste care se adaugă gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe pachet.