De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 50 ml lichior (piersici sau caise)
- 1 kg frisca batuta
- 400 g fructe din compot (piersici sau caise)
- 3 oua
- 3 pliculete gelatina
- 150 g zahar
- 400 g piscoturi sampanie
Mod De Preparare
Un tort diplomat mai bun decât la cofetărie și foarte simplu.
Gelatina se inmoaie in sucul de la fructele din compot. Se amesteca zaharul, ouale, 100gr frisca nebatuta si 50 ml apa. Se fierbe la foc mic, amestecind continuu.
Se adauga gelatina si se fierbe inca 5 minute. Dupa racire se adauga lichiorul de fructe si jumatate din cantitatea de frisca batuta, amestecindu-se usor. Piscoturile se aseaza pe fundul unei forme, peste care se toarna compozitia si fructe taiate cubulete. Se acopera cu alte piscoturi si se dau la frigider pentru 30 minute. Dupa racire se scoate din forma pe un platou si se decoreaza cu frisca. Spor la lucru si POFTA BUNA !
Reteta trimisa de: Mioara Lungu