Tort fantezie cu cireşe

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 linguri marmeladă de cireşe
  • 1 lingura sirop de cireşe
  • 2 lingurite zahăr
  • 2 pachete întăritor de frişcă
  • 400 ml smântână
  • 300 g cireşe
  • 1 blat de tort
  • 100 g migdale felii
  • zahăr pudră

Mod De Preparare

1. Marmelada se amestecă cu două linguri de apă şi se întinde pe blatul de jos. Cireşele se spală, li se scot sâmburii şi se lasă la scurs.

2. Smântâna se bate cu întăritorul de frişcă şi cu două linguriţe de zahăr. O treime din ea se întinde peste marmeladă, iar deasupra se pun 100 g de cireşe. Se aşază celălalt blat şi se acoperă cu frişca rămasă.

3. Restul cireşelor se ung cu siropul de cireşe, se dau prin zahăr şi se ornează cu ele tortul. Pe margini se tapetează cu  migdale.