De Erika Chivu,
Ingrediente
Pentru glazura
- 200 g ciocolata amaruie
Pentru ganache
- 200 g ciocolata amaruie
- 500 ml frisca lichida
- 4 bucati fiole esenta rom
- 100 g stafide
Mod De Preparare
Învaţă şi tu să prepari un tort mascotă aşa cum mâncai în copilărie la cofetăria cea bună. Vei impresiona invitaţii şi nostalgicii deopotrivă cu crema uşoară de ciocolată şi crusta delicioasă.
Mod de preparare:
Topim ciocolata pentru glazură pe baie de aburi, apoi ungem o formă de tort, cât mai uniform şi dăm forma la rece, pentru a se întări ciocolata.
Ciocolata amăruie pentru cremă se topeşte alături de frişca lichidă pe baie de apă.
Se răceşte crema şi se adaugă esenţa de rom şi stafidele, apoi se bate puţin cu mixerul.
Se umple forma de tort cu cremă ganache şi se acoperă cu un nou strat de ciocolată topită, apoi se dă la rece.