De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 80 g zahăr
- 50 g cacao
- 85 g făină
- 50 g unt
- 1 ou
- 1 linguriță esență de vanilie
- 100 ml lapte
- 100 ml cafea
- jumătate de linguriță de praf de copt
- 1 praf de sare
- 3 linguri dulce de leche
- 1 lingură de cremă de ciocolată
- glazură de ciocolată (opțional)
Mod De Preparare
Tortul Matilda a devenit celebru după lansarea filmului cu același nume. În acest film, personajul Bruce este forțat de directoarea școlii să mănânce un tort imens de ciocolată.
Cum se prepară tortul Matilda
- Se amestecă zahărul cu făina, cacao, praful de copt și sarea.
- Se adaugă oul și untul topit. Se amestecă și se adaugă și cafeaua caldă și laptele. Aluatul obținut trebuie să curgă.
- Se tapetează cu unt și cacao o formă de tort cu diametrul de 16 cm. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
- Se pune aluatul în formă și se coace timp de 25 minute sau până ce trece de testul scobitorii.
- După ce se răcește, tortul se taie în 3 secțiuni/blaturi egale.
- Se amestecă crema de ciocolată cu dulce de leche.
- Crema obținută se întinde peste cele 3 blaturi în mod egal.
- Opțional se poate glazura cu ciocolată.
- Tortul Matilda se dă la frigider câteva ore.
Alte rețete