De Erika Chivu,
Ingrediente
Pentru aluat:
- 180 g ciocolată amăruie
- 125 g unt nesărat
- 250 ml apă
- 3 ouă
- 375 g zahăr
- 125 ml smântână
- 500 g făină
- 125 g cacao
- 1 vârf de cuţit subţire praf de copt
- câteva picături esenţă de vanilie
- 1 praf sare
Pentru cremă:
- 80 g unt nesărat
- 420 g zahăr
- 1 lingura cacao
- 1 lingura apă
- 30 g ciocolată amăruie data pe răzătătoarea fină
Pentru decor:
- 100 g cacao
Pentru tăvi:
- 25 g unt
- 2 linguri făină
Mod De Preparare
Această reţetă de tort regal este ideală pentru aniversări, petreceri sau oricând ai invitaţi la masă.
1. Pentru blat, ciocolata şi untul se topesc amestecând continuu. După ce acestea s-au topit, se toarnă apa clocotită şi se amestecă bine.
2. Se mixează ouăle cu zahărul, se adaugă vanilia şi amestecul de ciocolată cu apă clocotită de la punctul 1. Într-un vas, se freacă smântâna cu praful de copt şi se lasă deoparte. Se amestecă şi făina cu cacaua şi sarea. Apoi, amestecul de făină se pune în amestecul de ouă, se omogenizează bine şi apoi se toarnă smântâna. Se amestecă din nou.
3. Două forme de tort se ung cu unt şi se tapetează cu făină iar amestecul final de la punctul 2 se repartizează în cele două forme de tort. Se coc 30 de minute. Apoi, se lasă 10 minute în forme înainte de a scoate blaturile.
4. Pentru cremă, toate ingredientele se mixează până ce se obţine o cremă untoasă care se dă puţin la rece.
5. Pentru montarea tortului, într-o formă întinsă se pune unul dintre blaturi şi se acoperă cu un sfert din cantitatea de cremă. Se aşază al doilea blat şi se pune restul cremei, oprind din ea o lingură pentru decor. A doua cantitate de cremă se întinde cu o spatulă sau un cuţit lung trecut prin apă rece. Se presară cu cacao din abundenţă şi, cu crema oprită, se fac alte decoraţiuni, după imaginaţie.