De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 500 ml cafea tare
- 2 linguri zahăr pentru îndulcit cafeaua
- 200 linguri lichior de cafea
- 150 g pişcoturi pentru tiramisu
- 4 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 300 g mascarpone
- 2 linguri cacao
- câteva frunze de mentă pentru ornat
Mod De Preparare
1. Cafeaua călduţă se îndulceşte cu 2 linguri de zahăr şi se amestecă cu lichiorul de cafea.
2. Pentru cremă, se bat gălbenuşurile cu 100 g zahăr, până ce se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă albă. Se pune apoi la bain-marie şi se mai bate 10-15 minute, până se obţine o cremă groasă, de consistenţa smântânii. Se lasă apoi să se răcească şi se adaugă puţin câte puţin mascarpone.
3. Se pune jumătate din cafeaua răcită într-o farfurie adâncă, apoi se trec jumătate din pişcoturi prin cafea. Se lasă să se îmbibe doar 1-2 secunde şi se aşază ordonat pe un platou. Se toarnă trei sferturi din cremă, apoi se îmbibă în cafea un nou strat de pişcoturi, se aşază peste cremă şi se acoperă cu restul de cremă. Se pune la frigider minimum 3 ore.
4. Se ornează cu pudră de cacao şi frunze de mentă.