De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 800 g cartofi
- 1 ceapă mare
- 4 linguri ulei de măsline
- 8 ouă
- 1 legatura pătrunjel
- boia
- sare
- piper
Mod De Preparare
- Se spală cartofii și se pun la fiert în apă cu sare. Când s-au înmuiat, se curăţă de coajă și se taie felii. Se pun la prăjit într-o tigaie cu puţin ulei și se prăjesc pe ambele părţi, având grijă să fie întoarse ușor, ca să nu se rupă.
- Între timp, se curăţă ceapa și se taie mărunt. Se adaugă în tigaie, alături de cartofi și se lasă împreună la călit.
- Separat, se bat ouăle într-un castron, se pune un praf de sare și unul de piper, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt și se amestecă din nou.
- Se încălzește cuptorul la 180°C. Se pun cartofii într-o tavă, se toarnă amestecul de ou, se presară deasupra boia și se dă la cuptor timp de 20 de minute.
- Când e gata, se taie pătrăţele sau triunghiuri și se servește fierbinte, caldă sau rece.