De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 100 g ciocolată cu lapte
- 1 lingura cacao
- 100 g miez de nucă
- 50 g stafide
- 2-3 linguri rom
- 1 lingurita unt
Mod De Preparare
1. Stafidele se spală cu apă călduţă, se curăţă de codiţe, se stropesc cu rom şi se lasă la macerat 15-20 de minute. Nucile se usucă 10 minute în cuptorul încins cu uşa deschisă, apoi se taie mărunt. Se acoperă o tavă cu o folie din aluminiu sau cu hârtie de copt.
2. Ciocolata rasă şi untul se amestecă la bain-marie până se topeşte ciocolata, apoi se adaugă cacaua cernută, stafidele şi nucile tăiate mărunt. Se amestecă până se acoperă toate nucile şi stafidele în ciocolată.
3. Din această compoziţie se iau cu o linguriţă porţii mici şi se pun cât mai compact pe tava pregătită cu folie din aluminiu. Se lasă la rece până se întăreşte ciocolata şi se pot servi.