De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru blat
- 6 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- 6 linguri zahăr
- 80 g unt topit
- 3 linguri cacao
- 3 linguri făină
Pentru cremă
- 350 g brânză mascarpone
- 4 gălbenuşuri
- 1 esenţă de vanilie
- coaja de la o portocală
- 1 cutie compot de piersici
- 1 lingurita rom
- frunzuliţe de mentă
Mod De Preparare
1. Se sparg ouăle, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, untul topit şi răcit şi se amestecă uşor să nu se lase. La sfârşit, se adaugă făina şi cacaua cernute.
2. Se tapetează o tavă cu hârtie pentru copt, se toarnă compoziţia în tavă şi se întinde uniform. Se bagă în cuptorul încălzit în prealabil şi se coace la foc potrivit.
3. Separat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de vanilie, se adaugă brânza mascarpone şi se mixează aproape 20 de minute până se întăreşte. Se pune apoi coaja de portocală şi piersicile tăiate cubuleţe.
4. După ce s-a copt blatul, se lasă să se răcească şi apoi se taie cu ajutorul unei forme astfel încâ să arate ca nişte mini tortuleţe. Se umplu foile cu cremă şi se ornează cu cremă, feliuţe de piersici şi frunzuliţe de mentă.