De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 varză de aproximativ 1 kg
- 600-700 g carne de porc
- 50 g şunculiţă ţărănească
- 1 ceapă mică
- 2-3 linguri ulei
- 100-150 ml suc de roşii
- 2-3 linguri zeamă de lămâie
- sare
- piper măcinat
- piper boabe
- 1 legatura mărar
Mod De Preparare
1. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte uşor în ulei, într-o cratiţă cu fundul mai gros. Se adaugă carnea şi şunculiţa tăiate cubuleţe. Se amestecă, se lasă să se prăjească pe toate părţile şi se stinge cu puţină apă. Se fierbe înăbuşit 15-20 minute.
2. Varza se curăţă, se spală şi se taie fideluţă. Se presară cu jumătate linguriţă de sare şi se lasă să se înmoaie. Se pune peste carnea prăjită, se amestecă şi se lasă să se călească.
3. Se adaugă sucul de roşii, apă cât să acopere mâncarea, zeama de lămâie, piperul boabe şi mărarul tocat mărunt. Se fierbe la foc mic 15-20 minute, apoi se pune în cuptorul încins şi se coace 25-35 minute, până scade sosul.