Varză umplută

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 varză potrivit de mare
  • 1 ceapă
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 300 g carne tocată
  • 1 ou
  • 1 felie franzelă
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 căţel de usturoi
  • boia de ardei
  • 1 ceasca smântână

Mod De Preparare

1. Varza se curăţă şi se spală, apoi se desprind 7-8 foi întregi. Se opăresc câteva minute în apă cu sare, se scurg şi se lasă să se răcească.

2. Se toacă miezul de varză fideluţă şi se căleşte în unt. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi pătrunjelul verde. Se lasă pe foc doar cât să se înmoaie pătrunjelul şi ceapa.

3. Separat, se căleşte carnea în ulei. Se condimentează cu sare, piper şi usturoi tocat mărunt. Când se răceşte, se amestecă cu franzela înmuiată în 2-3 linguri de apă, oul bătut şi compoziţia de varză. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi boia de ardei.

4. Se pun foile întregi de varză într-un castron, astfel încât să se petreacă una peste cealaltă şi să acopere tot castronul. Se adaugă compoziţia cu varză tocată şi carne, se pliază foile de varză astfel încât să se acopere bine toată umplutura. Se răstoarnă într-un vas termorezistent uns cu ulei şi se adaugă o cană de apă. Se mai pun câteva cubuleţe de unt şi se coace în cuptorul bine încins, 40-50 minute. Se serveşte imediat, cu smântână.