De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat
- 400 g făină
- 30 g drojdie proaspătă de bere
- 200 ml lapte
- 1 lingurita zahăr tos
- 50-70 g unt
- 1 gălbenuş
- sare
- ulei pentru uns
Pentru umplutură
- 500 g varză albă
- 2 linguri ulei
- 100 g bacon
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 1-2 linguri zeamă de lămâie
- 1 ou pentru uns
Mod De Preparare
1. În laptele călduţ se dizolvă drojdia şi zahărul. Se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută şi se frământă cu gălbenuşul şi untul înmuiat, până se obţine un aluat omogen. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit jumătate de oră.
2. Între timp, se toacă varza şi se căleşte în ulei. Se adaugă baconul tăiat cubuleţe şi se căleşte în continuare, până se înmoaie bine varza. Se potriveşte după gust cu sare, piper şi zeamă de lămâie şi se lasă deoparte să se răcească.
3. Se întinde aluatul într-o foaie subţire de 4-5 mm. Se taie în pătrate, se pune câte o lingură de varză şi se întorc colţurile aluatului, astfel încât să se acopere bine toată umplutura. Se aşază în tavă, se ung cu ou şi se coc la foc potrivit, 25-30 minute.