De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 litru vin roşu
- 8 linguri zahăr
- 2 batoane scorţişoară
- 4-5 steluţe anason
- 1 portocală
Mod De Preparare
Mai ales iarna, o cana de vin fiert cu scortisoara poate face o seara mai placuta. E foarte simplu sa faci vin fiert, insa sunt unele mici detalii pe care trebuie sa le stii. Vezi mai os cum sa faci un vin fiert cu scortisoara bun de povestit si la povestit.
1. Vinul se trece printr-o sită deasă, ca să se evite formarea spumei abundente.
2. Se amestecă cu zahărul, cu steluţele de anason şi cu scorţişoara şi se lasă să fiarbă la foc potrivit până se dizolvă zahărul, apoi se mai lasă pe foc doar până începe să facă spumă.
3. Portocala se curăţă de coajă, care se aranjează pe pahar, iar feliuţele decojite se pun în pahar.