Vin fiert cu scorţişoară şi ghimbir

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 litru vin roşu
  • 4-5 cuişoare
  • 3-4 linguri zahăr
  • 1-2 lingurite coajă de portocală
  • 2-3 bucăţi dintr-un baton de scorţişoară
  • 1 vârf de linguriţă de nucşoară
  • câteva seminţe de coriandru
  • o steluţă de anason
  • câteva fire de ghimbir mărunţit

Mod De Preparare

1. Se toarnă vinul într-o cratiţă şi se adaugă zahărul. Se amestecă până ce se dizolvă zahărul, apoi se adaugă coaja de portocală şi toate celelalte mirodenii.

2. Se pune la foc mic şi se amestecă din când în când, având grijă să nu dea în clocot.

3. Se ia de pe foc, se acoperă şi se lasă 10-15 minute să se răcească. Se strecoară şi se toarnă imediat
în căni termorezistente sau din ceramică. Se bea cald.