De Anghel Magda,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 4 vinete mari
- 500 g carne tocată (amestec)
- 1 ceapă mare tocată mărunt
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- o lingură ulei
- 1 conservă de roșii tocate (400g)
- 100 g parmezan ras
- 1 ou
- pătrunjel proaspăt tocat
- sare
- piper
Mod De Preparare
Gustul tradițional românesc se întâlnește cu savoarea mediteraneană într-un preparat delicios: vinete umplute cu carne tocată! O rețetă simplă, dar cu un rezultat deosebit. Vinetele coapte se umplu cu o compoziție savuroasă de carne tocată, legume și condimente.
1. Se spală vinetele, se îndepărtează cozile și se taie în jumătăți, pe lungime. Se îndepărtează pulpa cu semințele. Bărcuțele de vinetele se sărează și se lasă să se odihnească circa 30 de minute pentru a elimina excesul de apă.
2. Se încinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Vinetele se așază pe o tavă potrivită pentru cuptor și se coc timp de 20 de minute.
3. Se pregătește umplutura. Se încinge uleiul într-o tigaie. Se adaugă ceapa și usturoiul. Se călesc până se înmoaie.
4. Se adaugă carnea tocată și se rumenește, amestecând frecvent.
5. Se adaugă roșiile tocate și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 10 minute. Se adaugă sare și piper după gust. Se oprește focul și se lasă să se răcească.
6. Separat se amestecă parmezanul ras și oul. Se adaugă peste amestecul de carne.
7. Se scot vintele din cuptor. Se umplu cu amestecul de carne tocată cu ajutorul unei linguri.
8. Cuptorul se încinge la 180 de grade Celsius și se coc vinetele timp de 30-35 minute sau până sunt frumos rumenite.
9. Vintele umplute cu carne tocată se servesc calde, alături de o salată de sezon.