De Erika Chivu,
Ingrediente
Pentru blat:
- 7 ouă
- 7 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- 2 linguri cacao
- esenţă, după gust
Pentru cremă:
- 300 g zahăr
- 300 g unt
- 100 g făină
- 1,2 litri apă
Pentru decor:
- 150 g alune de pădure
Mod De Preparare
Un vis dulce aromat şi gustos! Prepară şi tu această reţetă simplă de prăjitură vis dulce.
1. Pentru blat, albuşurile se bat spumă cu 5 linguri de zahăr, iar gălbenuşurile se freacă cu cele 2 linguri de zahăr rămase. Făina se amestecă cu cacaua şi apoi se cerne.
2. Spuma de albuş şi crema de gălbenuşuri se amestecă apoi se încorporează făina cu cacaua și se adaugă esențele. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie. Se coace 20 de minute sau încă 5 minute în plus în funcţie de cuptor. Apoi, se lasă să se răcorească şi se taie în două.
3. Pentru cremă, se caramelizează zahărul şi, după ce s-a topit şi a devenit auriu, se toarnă 300 ml apă, se amestecă şi se dă deoparte. Va rezulta un sirop. Făina se amestecă cu cele 200 ml apă rece rămase, se pune şi siropul de zahăr ars şi se fierbe 5 minute. Se lasă la răcit şi apoi se freacă întâi cu jumătate din cantitatea de unt şi, după ce acesta s-a încoporat bine, se adaugă şi restul untului şi se amestecă.
4. Pentru asamblare, pe o foaie de blat se pune un strat de cremă şi se împrăştie deasupra ei alunele uşor mărunţite. Se acoperă cu a doua foaie şi se acoperă cu restul cremei. Se dă la rece de pe o zi pe alta.