De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 250 g carne tocată de pui
- 750 ml supă de pui
- 50 ceapă
- 50 g morcov
- 50 g orez cu bob lung
- 1 cățel de usturoi
- 1 ou
- jumătate de lămâie
- o legătură de pătrunjel
- sare
- piper
- nucșoară (opțională)
Mod De Preparare
Youvarlakia avgolemono sau supa de perișoare de pui în stil grecesc se prepară de obicei în sezonul rece. E un preparat delicios, plin de proteine și cu index glicemic mic.
Sosul din ou și lămâie (avgolemono) este secretul care dă cremozitate și gust desăvârșit acestei supe grecești.
Cum se prepară supa de perișoare de pui în stil grecesc Youvarlakia avgolemono
- Se toacă mărunt cățelul de usturoi, ceapa, morcovul și aproape tot pătrunjelul (se păstrează câteva fire pentru decor).
- Se rade coaja unei jumătăți de lămâie.
- Coaja de lămâie se amestecă cu carnea tocată de pui, orezul, sarea, piperul și legumele tocate mărunt.
- Din acest amestec se formează perișoare mici și se dau la frigider.
- Supa de pui se dă într-un clocot. Se dă focul mai mic și se scufundă perișoarele. Se fierb timp de 20 de minute. Acestea trebuie să fie mereu scufundate în supă. Dacă este necesar se mai adaugă supă.
- Separat, într-un castron se bate oul și se adaugă sucul de la o jumătate de lămâie.
- În castronul cu ou se adaugă puțin câte puțin din supa ce clocotește și se amestecă rapid pentru a preveni coagularea oului.
- Amestecul de ou, supă și lămâie se adaugă peste supa cu perișoare de pui Youvarlakia avgolemono.
- Supa se mai lasă puțin pe foc, dar se oprește focul înainte ca supa să clocotească.
- Se adaugă restul de pătrunjel tocat și, dacă se dorește și un praf de nucșoară.
- Youvarlakia avgolemono se servește imediat.