De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 2 kg ciuperci albe
- 5 kg gogosari
- 5 kg ardei kapia
- 3 kg ceapa
- 1 litru ulei
- 300 g bulion
- sare
- piper
Mod De Preparare
Prepară o delicioasă zacuscă cu ciuperci. Reţeta e simplă şi rapidă.
1. Ciupercile se spala foarte bine si se pun la fiert taiate în apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se trec prin masina de tocat. Tot prin masina de tocat se dau gogosarii, ardeii si ceapa si se pun în vase separate.
2. Într-o cratiţa încapatoare se pune tot uleiul si se caleste ceapa timp de 30 de minute. Apoi se adauga gogosarii si se lasa si ei 30 de minute.
3. Se pun ardeii si se lasa 30 de minute la calit, dupa care se pun ciupercile. Se adauga bulionul diluat cu apa dupa gust, sarea si piperul. Se lasa la fiert 30 de minute.
4. Apoi, amestecul se pune în borcane, se astupa si se fierb la bain-marie înca 30 de minute.