De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 2 kg zmeură
- 2 litri vodcă
- 1 litru apă
- 1 kg zahăr
Mod De Preparare
Nimic mai bun ca un pahar de zmeurată răcoritoare, dulce-acrișoară, într-o zi toridă de vară! Fă-o după cea mai ieftină, simplă și delicioasă rețetă, asta.
Cum se face zmeurata
- Alege zmeura, apoi se pune în straturi, intercalată cu zahărul (primul să fie de fructe), într-un borcan mai mare.
- Acoperă borcanul cu un tifon şi lasă la macerat 7 zile, la temperatura camerei.
- Adaugă cei doi litri de vodcă şi apa. Se lasă două, trei săptămâni, pentru a se impregna cu aroma şi culoarea fructelor, apoi se strecoară lichiorul şi se toarnă în sticle cu filet sau dop de plută.
- Zmeurata se consumă la temperatura camerei, ca atare, sau se foloseşte la prepararea cocteilurilor. (poți servi, ca în imagine cu zmeură proaspătă, câteva cuburi de gheață și niște mentă răcoritoare).