RIO Mare

Salata cu ton RIO Mare, ardei, mango si migdale

salata cu ton, ardei, mango si migdale rio mare

Ingrediente pentru patru persoane

  • 320g (doua conserve) ton Rio Mare in suc natural
  • 200g mix de salata care sa contina si spanac
  • 20g fulgi de migdale
  • 2 ardei grasi, unul rosu si unul galben
  • 1 mango copt
  • sucul de la o jumatate lamaie sau lime
  • ulei extravirgin de masline
  • sare si piper proaspat mascinat

Modalitate de pregatire

  1. Coaceti ardeii in cuptor la 220° C,  intorcandu-i frecvent pentru a nu se arde.
  2. Prajiti usor fulgii de migdale.
  3. Curatati mango, taiati pe lung in feliute subtiri si condimentati cu suc de lamaie, ulei, sare si piper.Scurgeti tonul, curatati ardeii copti si taiati felii.
  4. Amestecati ardeii, mango si tonul.
  5. Adugati frunzele de salata exact in momentul servirii pentru a obtine un preparat proaspat si parfumat.
  6. Garnisiti cu fulgii de migdale.

Uşor şi gustos, tonul RIO Mare în suc natural este ideal pentru cei ce adoră mâncărurile uşoare şi îşi doresc o siluetă zveltă, fără a renunţa la plăcerile culinare.
Asigura un echilibru perfect între minerale, proteine ​​şi vitamine, cu mai puţin de 1% grăsime.
Este preparat doar cu apă, un vârf de cuţit de sare şi ierburi.
Recomandat  pentru preparate proaspete şi uşoare, salate clasice sau mai creative îmbogăţite cu fructe proaspete şi uscate.

Dovlecei umpluti cu ton RIO Mare si busuioc

dovlecei umpluti ton

Ingrediente pentru 4 portii

  • 240g ton in ulei masline RIO Mare
  • 4 dovlecei mari
  • 1 pumn de nuci de pin
  • două linguri de brânză pecorino rasă
  • o crenguta de busuioc
  • 1 cățel de usturoi
  • sare de mare
  • ulei de măsline extra virgin

Modalitate de preparare

  1. Tăiați ambele capete ale dovleceilor, taiati în trei părți egale și folositi un cuțit mic pentru a scoate pulpa interioară.
  2. Opariti în apă clocotită cu sare timp de câteva minute și  scurgeti bine pe hartie absorbanta. Folosiți un cuțit pentru a toca pulpa, un catel de usturoi, frunzele de busuioc, nucile de pin și brânza pecorino. Combinati amestecul cu jumătate din cantitatea de ton in ulei de masline RIO Mare. Utilizați acest amestec pentru a umple dovleceii și apoi asezați-le pe o foaie de copt unsa. Coaceti într-un cuptor preîncălzit la 190 °C timp de 10 minute.
  3. Aranjati tuburile de dovlecei pe vase plate individuale.
  4. Adaugati deasupra bucatele de ton RIO Mare.
  5. Decorati cu frunze de busuioc, o ploaie de piper și nuci de pin prăjite.

Tonul RIO Mare in ulei de masline cu aroma unica, inconfundabila, a fost întotdeauna prima alegere în Italia.
Preparat din cel mai bun peste selectionat, tonul RIO Mare in ulei de masline este un produs sanatos si nutritiv.
Este bogat in fosfor, vitamine, proteine uşor de absorbit de către organism şi acizi graşi nesaturaţi care ajută în lupta împotriva colesterolului.
Este recomandat pentru preparate diversificate, de la aperitive, salate proaspete şi apetisante, pana la feluri principale