De Oana Savin,
Tiramisu a câștigat teren în întreaga lume și a ajuns cu ușurință unul dintre deserturile preferate ale omenirii. Cu siguranță știm că românii îl adoră, mai ales că se face și foarte ușor.
Aceasta este rețeta clasică de Tiramisu și dacă o vei urma vei obține un desert uimitor și absolut delicios.
Ingredientele din rețetă sunt pentru patru porții
Ingrediente
500 g mascarpone
6 ouă
120 g zahăr
32 grame cafea
40 ml Amaretto sau Baileys
200 ml apă
100 g biscuiți Savoiardi (Pișcoturi)
28 g pudră de cacao
Mod de preparare
Se lasă ouăle în oțet timp de 20 de minute, apoi se scurg și se spală cu un jet de apă rece.
Se separă albușul de gălbenuș cu atenție, ca să nu rămână urme de gălbenuș în albuș.
PONT: Pentru a te asigura că gălbenușul nu se va împrăștia în albuș poți sparge oul în mână. Lasă albușul să se scurgă printre degete.
Peste albușuri adaugă un praf de sare și amestecă bine până ce încep să se întărească (poți folosi și mixerul. Noi am utilizat mixerul Kenwood și au ieșit minunat!).
Separat, amestecă gălbenușurile cu zahăr până ce acesta se topește. Adaugă apoi crema de mascarpone și amestecă până vei obține o compoziție omogenă.
Adaugă pe rând câte o lingură de albuș și amestecă în direcția aceslor de ceasornic.
Separat prepară cafeaua și las-o să se răcească. După ce s-a răcit amestec-o cu lichiorul.
Într-un pahar pune un strat subține pe toată suprafața lui.
Înmoaie pișcoturile în cafea timp de 2 secunde și așează-le peste cremă până când se formează un strat, după care se mai pune un strat de cremă.
Și tot așa umpli fiecare pahar.
Tiramisu se lasă la frigider timp de 3 ore. Se servește cu un strat de pudră de cacao deasupra.
Poftă bună!!!