De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 450 g paste
- 250 g pui gătit și făcut fâșii
- 500 ml lapte
- 200 g cașcaval afumat/cheddar ras
- 250 g brânză de oaie fărâmată/rasă
- 2 linguri de unt
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 50 g făină
- sare, piper - după gust
- 2 linguri de unt topit
Mod De Preparare
Cele mai populare mâncăruri sunt acelea care ne solicită cel mai puțin timpul, cele ieftine și cele pentru care folosim cât mai puține vase, nu? Ei bine, această rețetă le are pe toate 3. Și, pe deasupra, e extrem de simplă, de gustoasă, preferata celor mari și mici.
- Preîncălzește cuptorul.
- Fierbe pastele (de care ai sau vrei să folosești) conform instrucțiunilor de pe pachet.
- Călește 1-2 minute ceapa și usturoiul în cele 2 linguri de unt, într-un vas mare, care nu lipește. Adaugă făina, laptele și condimentele, amestecând continuu. Când s-a îngroșat, adaugă jumătate din cantitatea fiecărui brânzet în parte.
- Când au fiert pastele, scurge-le și adaugă-le peste sosul de brânză. Amestecă încet. Adaugă și fâșiile de pui, amestecă.
- Pune totul într-o tavă care nu lipește, presară deasupra restul de cașcaval și brânză, stropește cu untul topit și dă la cuptor.
Citeşte și: Cum să fierbi pastele corect. Cele mai bune trucuri din bucătăria italiană!
Alte rețete delicioase cu paste:
Macaroane cu sos cremos de brânză
Foto: shutterstock
Alte rețete