De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 60 g unt (la temperatura camerei)
- 1/2 legătură de pătrunjel tocată
- 1 căpățână de usturoi tocată
- 1 ceapă mică tocată (sau 2-3 verzi, dacă aveți)
- 1/2 linguriță muștar
- 1 lingură de făină
- 2 linguri zeamă de lămâie
- sare și piper după gust
- ulei pentru prăjit
- 4 file-uri de cod
Mod De Preparare
O rețetă pe cât de ușoară, pe atât de gustoasă. Cum codul este cel mai popular pește la noi – pentru că e mai ieftin, nu are o aromă atât de pregnantă și nu are mii de oase precum alți pești – , încercăm să găsim metode cât mai variate, mai delicioase și mai pe placul tuturor de a-l găti. Rețeta de mai jos îți fură extrem de puțin timp și va fi în și mai puțin timp devorată de ai tăi, mari și mici deopotrivă.
Preîncălzește cuptorul.
- Încinge ulei într-o tigaie care nu lipește. Asezonează peștele cu sare și piper și pune-l la prăjit. 4 minute pe o parte, 1-2 minute pe cealaltă parte.
- Amestecă ingredientele rămase într-un bol. Pune peste file-urile de cod combinația obținută (cam câte o lingură peste fiecare bucată și mai ține un pic pentru mai târziu).
- Dă tigaia la cuptor pentru 2-3 minute la temperatură mare sau până când se pătrunde peștele.
- Scoate din cuptor și pune restul de unt deasupra, cât sunt fierbinți file-urile.
Se servește imediat cu orez, cartofi sau mămăliguță.
O reteta deosebita este cea de calcan la cuptor!
Alte rețete delicioase pe bază de pește:
Cod la cuptor în sos de iaurt aromatizat
Foto: shutterstock