De Ana Munteanu,
Ingrediente
- 5-6 crenvurști
- 60 g făină de grâu
- 140 g făină de mălai
- 200 ml lapte
- 1 ou
- sare, piper alb, nucșoară după gust
- 1 vârf linguriță zahăr
- ulei pentru prăjit
Mod De Preparare
Trăim în era vitezei, suntem tot mai ocupați. Vrem să mâncăm gustos, dar nu vrem să pierdem mult timp gătind. Așa că, tot mai des, apelăm la mâncăruri delicioase și rapide. Precum rețeta de față. Nu e de mirare că sunt atâția oameni înnebuniți după ei: crenvurștii în aluat au început să se vândă tot mai bine și la noi, la diferite simigerii. Dar la cât de repede și ușor se fac, de ce să îi cumpărăm gata făcuți de alții? Fă-i după rețeta de mai jos, sunt o variantă ideală de mic-dejun, îți potolesc foamea rapid când alergi grăbit prin oraș și merg perfect serviți musafirilor, într-o după-amiază de weekend.
Combină ingredientele uscate într-un bol înalt (poate fi și o cană, îți va fi mai ușor).
Bate oul cu laptele și apoi combină cu amestecul din bol.
Încinge ulei în tigaie. Înfige câte o țepușă de frigăruie în fiecare crenvurști în parte și dă prin aluatul obținut mai devreme.
Pune la prăjit până devin rumen-aurii pe toate părțile (3-4 minute).
Servește alături de un sos marinara sau cu oricare sos din cele de aici.
Alte rețete rapide și delicioase:
Bărcuțe cu ou, cârnați și brânză
Frigănele-rulouri cu Nutella și căpșuni
Paste gratinate la cuptor, din 4 ingrediente
Foto: 123rf