Sos marinara

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 6 căței de usturoi tăiați felioare subțiri/tocați
  • 750-800 g roșii la conservă
  • 1 praf de ardei iute
  • sare, oregano, piper
  • 1 crenguță de busuioc proaspăt

Preparare

În mai puțin de 30 minute ai un sos  extrem de popular pe bază de tomate. Perfect pentru bucatele din bucătăria italienească  – paste, pizza, pâine cu usturoi, focaccia etc.

Încinge uleiul de măsline într-o cratiță. Adaugă usturoiul tăiat/tocat și sotează-l 1 minut., amestecând continuu. Adaugă roșiile tocate bine, sare, oregano, piper, praf de ardei iute și amestecă bine. Pune crenguța de busuioc la suprafața sosului și împinge-o cu lingura înăuntru. Atenție, nu o tăia/toca, deoarece o vei scoate la final.

Când clocotește ușor sosul, redu focul la mediu spre mic și lasă-l așa pentru încă 10-15 minute, să se îngroașe.

Scoate crenguța de busuioc și mai asezonează, dacă simți nevoia.

*Se poate servi imediat sau se poate ține la frigider într-un recipient cu capac, pentru maximum 5 zile.

Foto: 123rf.com

Exemplu de rețetă cu sos marinara:

Pui gratinat în sos marinara

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu