De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat
- 130 g unt
- 100 g zahăr
- 1 ou
- 210 g făină
- 120 g gem de zmeură (sau orice alt gem, la alegere)
Pentru glazurat
- 200 g fulgi de cocos
- 120 g zahăr
- 1 ou
- zeama de la o lămâie
Mod De Preparare
O rețetă excelentă din toate punctele de vedere! Incredibil de gustoasă, neașteptat de ușoară, ieftină și rapidă! Alegerea ideală când dorești un desert care să se potrivească gusturilor tuturor membrilor familiei, nimeni nu poate refuza o felie de cocos cu gust dumnezeiesc!
Topește untul la bain marie, freacă-l cu zahărul. Adaugă oul și apoi făina.
Amestecă totul bine până când obții o „bilă' mare de aluat omogen și moale.
Întinde-l într-o tavă care nu lipește (dimensiuni ideale 30 cm x 25 cm). Întinde uniform gemul pe deasupra.
În bolul folosit mai devreme amestecă fulgii de cocos cu zahărul, oul și zeama de lămâie. Cu amestecul obținut acoperă gemul din tavă (el va fi în continuare vizibil).
Dă la cuptorul preîncălzit timp de 10 minute sau până când vezi că prinde o culoare rumen-aurie.
Alte deserturi cu cocos
Foto: captură Youtube