De Alina Serea,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 2 chifle
- 1 ardei capia
- 1/2 ceapă roșie
- 100 g brânză Halloumi
- 1 linguriță suc de lămâie
- 1 linguriță ulei de măsline
- câteva frunze de rucola sau salată verde
- 1 avocado
- sare
Pentru sos
- 50 g suc de roșii,
- 1 linguriță de miere
- 1/2 linguriță de oțet de mere,
- sare și piper.
Mod De Preparare
Halloumi burger este o variantă sănătoasă de a face burger de casă. Brânza halloumi, foarte apreciată în Cipru, a devenit tot mai populară și pe plaiurile mioritice.
Halloumi este o brânza semi-dură și poate fi făcută din lapte de capră, oaie sau vacă. Pentru că halloumi are un punct de topire superior altor varietăti de brânză, poate fi făcută pe grătar, fără a se topi. În acest fel, este inclusă în numeroase rețete de burgeri și salate.
Halloumi burger este o variantă delicioasă de burger de casă fără carne. Rețeta de buger halloumi poate fi adaptată după preferințe, ingredientele pot varia în funcție de gusturi.
Cum se prepară halloumi burger
- Brânza halloumi se taie în două felii mai grosuțe, se unge cu puți ulei de măsline și se pune pe tigaia grill sau direct pe grătar, dacă avem așa ceva.
- Tot pe grătar pe pune și ardeiul capia, pentru un gust mai intens al minunatului halloumi burger.
- Brânza halloumi se lasă câte un minut sau două, maxim, pe fiecare parte, după ce tigaia a fost încinsă.
- Avocado se pasează și se amestecă cu un praf de sare și o linguriță de suc de lămâie.
- Se prepară sosul de roșii din ingredientele pentru sos, amestecate după gust.
- Ceapa se taie rondele
- Ardeiul capia ușor copt se poate curăța de coajă sau se lasă întreg. Se taie în două, pentru a fi pus în ambii burgeri halloumi.
- Chifla se taie pe jumătate și se montează burgerul: se unge mai întâi fiecare parte din chiflă cu sosul de roșii, apoi se adaugă o felie de brânză halloumi. Deasupra se pune pasta de avocado, ceapa rondele, câteva frunze de rucola sau salată și ardeiul.
- Halloumi burger poate fi servit ca atare sau alături de o salată verde de crudități, pentru un plus de vitamine. Poftă bună!
Alte rețete apreciate: