De Erika Chivu,
Ingrediente
- 250 g faina
- 150 ml apa calduta
- 1/2 bucata cub de drojdie proaspata
- 1 praf sare
- 2 linguri zahar
- 2 cani ulei
pentru umplutura
- 200 g branza sarata sau alte umpluturi la alegere
Mod De Preparare
Învaţă cum să faci aceste delicioase gogoşi umplute cu brânză, cunoscute sub numele de langoşi. Le poţi umple şi cu gem de căpşuni, cremă de ciocolată, fructe, brânză dulce şi stafide, cubulețe de șuncă. Vezi cum se fac langoşile.
Langoşi – Mod de preparare:
Nu mai trebuie să cumperi langoși deoarece rețeta tradițională de langoși pufoși poate fi foarte ușor pregătită acasă. Rețeta este simplă și nici nu necesită mult timp de pregătire. Urmărește pas cu pas cum să pregătești langoși.
Dizolvă într-un castron drojdia şi amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr. Adaugă făina şi frământă bine preparatul.
Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei, acoperă cu un prosop. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, pentru aproximativ 30 de minute.
Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă cu o lingură, sau cu mâna, bucăţi din aluat crescut.
Se aplatizează (turtesc) bucăţile de aluat și, dacă nu le vrei simple, pune umplutura (de brânză, brânză cu verdeţuri, stafide, fructe, gem, etc.).
Lipește marginile, ca într-un plic şi pune în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii.
Se scot langoşile pe șervețele de hârtie şi se lasă la scurs. Fiecare bucățică de langoși se pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust. Se servesc calde.
Vezi și:
Kookies – Rețeta lui Karlie Kloss