De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 2 gălbenușuri mari de ouă
- 1/2 linguriță sare
- 2 linguri apă foarte rece
- 1 linguriță muștar
- 2 linguri zeamă de lămâie
- *** 350 ml ulei DE LA FRIGIDER
Mod De Preparare
Cea mai bună, cea mai rapidă și cea mai sănătoasă variantă de maioneză de casă. Nu mai este nevoie să o cumperi gata făcută când o poți face acasă din numai 3 din ingrediente. Urmărește rețeta de mai jos și așa vei face cea mai bună maioneză de casă, gata în 3 minute.
- Din cantitățile date îți ies aproximativ 200-250 g maioneză.
- Într-un robot de bucătărie la care ai atașat lama cea mai lată, adaugă toate ingredientele (în afară de ulei). Amestecă-le pentru 5-10 secunde.
- În timp ce mixarea continuă, toarnă (treptat și încet de tot) uleiul rece (ăsta e secretul reușitei, dacă vrei să îți iasă rapid și să nu se taie maioneza!). Ar trebui să dureze cam un minut până când se încorporează cu totul.
- Când se încorporează uleiul în amestec, ar trebui să obții o cremă consistentă, densă, gălbui-pai. Gustă maioneza de casă și asezonează.
- Maioneza de casă poate fi păstrată până la 2 săptămâni într-un vas care se închide etanș.
Rețete la care poți folosi maioneza:
Cea mai bună salată de cartofi din lume
Foto: