De Erika Chivu,
Ingrediente
- 250 g branza de vaci
- 3 linguri faina
- 1 bucata ou
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita otet
- 1 ulei pentru prajit
- 300 ml smantana
- 1 ceasca gem dupa gust
Mod De Preparare
Papanaşi prăjiţi, cu dulceaţă şi smântână – desert tradițional românesc (originar din Moldova, mai exact) extrem de popular. Și nu e de mirare, sun absolut delicioși și se fac mai ușor decât am crede!
Învaţă să prepari cei mai delicioşi papanaşi din România, după o reţetă clasică şi simplu de urmat.
Mod de preparare:
1. Oul se bate bine într-un castron. Adaugă peste bicarbonatul stins în prealabil cu o linguriță de oțet.
2. Adaugă brânza de vaci și amestecă bine. Apoi adaugă făina treptat până se încorporează toată, amestecând cu mâna.
3. Din aluatul rezultat modelează un fel de gogoșele cu gaură la mijloc și un număr egal de biluțe din aceeași cocă.
4. Într-o tigaie adâncă și mare care nu lipește, pune ulei la încins. Pune la prăjit atât gogoșelele, cât și biluțele, până se rumenesc frumos pe fiecare parte.
Se scot pe un șervet de hârtie să se scurgă, apoi se ornează cu smântână și gem, ca în imagine.