inapoi la unica.ro

Retete de prajituri

prajituri inimioare dulciVă prezentăm lista noastră de reţete care să vă satisfacă pofta de dulce. Indiferent dacă veţi căuta prăjituri de casă, rapide, uşoare, cu fructe sau clasice, mai jos veţi găsi multe reţete de prăjituri pe care le puteţi găti fie pentru dumneavoastră, fie pentru cei dragi. Un desert pe cinste!

Prăjitura „mătase franţuzească”

Învaţă să prepari o prăjitură cu cremă delicioasă şi fină ca mătasea franţuzească. Mod de preparare: Pentru crustă, încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă cu unt. Pisează biscuiţii Oreo şi topeşte untul într-un castron, apoi amestecă cele două ingrediente cu mixerul. Presează aluatul de biscuiţi în tava pentru tartă şi asigură-te […]

Prăjitura ecler cu biscuiţi

Învaţă să prepari în casă o prăjitură complexă dar uşor de făcut, cu biscuiţi şi cremă de ecler delicios Mod de preparare: Unge o tavă dreptunghiulară cu unt şi pune pe fundul ei circa 10 biscuiţi populari. Prepară crema pudding de vanilie cu laptele într-un castron. Bate separat frişca şi incorporează cu o spatulă, fără […]

Omuleţ de zăpadă

1. Se bat gălbenuşurile cu 200 g zahăr şi 5 linguri de apă, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă albuşurile bătute spumă cu un praf de sare şi treptat făina cernută cu praful de copt. Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul bine încins, […]

Steluţe de Crăciun

1. Se cerne făina cu praful de copt, apoi se amestecă cu untul, smântâna ,gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, nucile pisate şi 2 linguri de apă rece. Se frământă rapid, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră. Se încinge cuptorul. 2. Din aluat se întinde o foaie groasă de 5 […]

Rulada lui Moș Crăciun

Știi cum pregătești rulada preferată a lui Moș Crăciun? Convinge-l să lase mai multe cadouri familiei tale, cu bunătatea aceasta de ruladă! 1. Pentru aluat, se freaca galbenusurile cu zaharul pâna ce amestecul se albeste. Se topesc 30 g unt. Se amesteca faina, praful de copt, sarea, cacaua si apoi se adauga crema de galbenusuri. Se amesteca de […]

Cheesecake cu caramel şi ganache

Învaţă să prepari o prăjitură plină de brânză, cu aromă de cremă de caramel şi ganache de ciocolată care te va face să uiţi de griji şi nevoi. Mod de preparare: Unge o tavă cu unt. Amestecă biscuiţii Oreo zdrobiţi şi untul, apoi presează blatul de biscuiţi pe fundul tăvii şi dă la congelator până […]

Prăjitura „pepene roşu”

Învaţă să prepari o prăjitură simplă şi foarte spectaculoasă, care arată ca un pepene roşu cu seminţe, dar este un fel de cozonac bucovinean cu stafide şi lapte. Mod de preparare: Se amestecă laptele cu untul şi se dă puţin la microunde sau pe foc, ca să se topească bine. Se adaugă zahărul (dacă vreţi, […]

Negresele lui Moş Crăciun

În prag de sărbători, un desert delicios cu ciocolată şi fructe, într-un decor tematic şi simpatic face minuni în familie. Vezi reţeta simplă de negresele lui Moş Crăciun, cu căciuliţe din căpşuni. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc mediu şi tapetează o tavă mare cu hârtie de copt şi ulei. Amestecă pe bain marie […]

Prăjitură împletită cu Nutella

Învaţă să prepari o prăjitură spectaculoasă cu cremă de ciocolată şi alune de pădure nutella şi aluat fraged şi pufos. Vezi reţeta pentru o minunată prăjitură împletită cu Nutella. Mod de preparare: Amestecă făina cu zahărul. Încălzeşte laptele, adaugă untul şi apoi drojdia. Amestecă ingredientele lichide cu cele pudră şi gălbenuşurile pînă obţii un aluat […]

Prăjitura Marilyn Monroe

Frumoasa Marilyn Monroe era cunoscută pentru două lucruri: aluniţa sexy care l-a vrăjit până şi pe cel mai puternic om din lume şi formele apetisante care o făceau un icon al vremurilor în care a trăit. Acele forme se datorau unei diete presărate cu dulciuri delicioase, cum ar fi această prăjitură. Mod de preparare: Blatul […]

rss

Trucurile voastre culinare

  • Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

    Trimis de: Madalina
  • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

    Trimis de: Anca Stefan
  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
  • Nu ţine în frigider citricile sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

    Trimis de: Florina Boceanu
  • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

    Trimis de: Marcela Patru
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook