inapoi la unica.ro

Retete de prajituri

prajituri inimioare dulciVă prezentăm lista noastră de reţete care să vă satisfacă pofta de dulce. Indiferent dacă veţi căuta prăjituri de casă, rapide, uşoare, cu fructe sau clasice, mai jos veţi găsi multe reţete de prăjituri pe care le puteţi găti fie pentru dumneavoastră, fie pentru cei dragi. Un desert pe cinste!

Prăjitură Oreo cu numai 3 ingrediente

Învaţă să prepari o prăjitură cu Oreo pentru care ai nevoie de doar 3 ingrediente şi foarte puţin timp pe foc. Mod de preparare: Tapetează o tavă de prăjituri cu hârtie de copt. Pune ciocolata albă şi laptele condensat într-o cratiţă mare şi încălzeşte încet, la foc mic, amestecând continuu, până la topirea completă. Amestecul […]

Pască cu brânza şi smântâna

Învaţă să prepari o pască cu brânză şi smântână specială pentru Paşte. Mod de preparare: 1. Pentru aluat, se dizolva drojdia în laptele cald, se pune o lingura de zahar şi doua de faina şi se lasa la cald pâna creşte bine maiaua. 2. Faina se cerne într-un lighean, în mijloc se toarna maiaua, se […]

Sufleu dietetic de banane

Un sufleu de banane foarte dietetic – se poate face fără zahăr – rapid și simplu. Vezi rețeta. 1. Bananele – de preferat unele bine coapte – se pasează și se amestecă cu esența de vanilie. 2. Albușurile se bat bine la mixer – tot acum se adaugă și zahărul dacă este cazul (dacă nu […]

Prăjitură de orez şi caise

Prăjitură de orez şi caise foarte simplă şi rapidă, cu numai 5 ingrediente. Iată reţeta. Se pun gălbenuşurile şi se amestecă. Separat, se bat albuşurile spumă şi se pun şi acestea în compoziție. Se amestecă de sus în jos. Orezul spălat şi bine scurs se pune la fiert cu laptele. Se amestecă mereu pentru a […]

Muffins cu ciocolată

Muffins cu ciocolată delicioase, foarte uşor de făcut şi foarte aspectuoase. Iată reţeta: 1.   Într-un bol, se amestecă făina cu cacaua şi cu praful de copt. Se amestecă bine, după care se adaugă oul, zahărul, zahărul vanilat, uleiul şi laptele călduţ. Se pune şi crema de ciocolată împreună cu esenţa de rom şi se amestecă […]

Prăjitură cu sirop de cacao

O prăjitură cu sirop de cacao foarte gustoasă şi uşor de făcut. Iată o reţetă simplă. 1.   Pentru blat, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, după care se mixează şi cu zahăr. Se amestecă gălbenuşurile cu ulei şi se pun peste albuşuri. 2.   Se încorporează mai apoi […]

Cupcakes cu afine

Cupcakes cu afine foarte gustoase şi uşor de făcut. Sigur îţi vor plăcea. Iată o reţetă simplă: 1.   Se freacă ouăle cu untul moale si zahărul, se adaugă praful de copt şi făina. Se amestecă și apoi se toarnă laptele. Apoi se pun afinele uşor zdrobite şi se amestecă delicat. 2.   Se repartizează aluatul în […]

Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure

O prăjitură cu brânză căreia fructele de pădure îi dau un gust şi un aspect deosebit. Iată o reţetă simplă: 1.   Brânza se mixează singură cu un pic de lapte, pentru a o face mai fină, şi apoi se adaugă ouăle. 2.   Se adaugă amidonul, praful de copt, esența de vanilie şi zahărul. Se bate […]

Piersici la cuptor

Piersici la cuptor – un desert simplu, uşor şi rapid. Iată o reţetă pe care o poate face oricine. 1.   Fructele se spală şi apoi se curăţă de pieliţă. Se taie pe lângă sâmbure şi se scoate cu atenţie, să nu se rupă fructul. 2.   Nucile măcinate şi migdalele se amestecă şi apoi se adaugă […]

Cuiburi cu piersici

Cuiburi cu piersici – prăjituri delicioase şi foarte uşor de făcut cu numai 3 ingrediente. Vezi o reţetă simplă şi gustoasă. 1.   Aluatul se întinde pe masa foarte puţin unsă cu ulei şi se împarte în două. 2.   Una dintre părţi se decupează cu o formă rotundă, pătrată etc. şi toate bucăţile tăiate se aşază […]

rss

Trucurile voastre culinare

  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
  • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

    Trimis de: Amalia Crudu
  • Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

    Trimis de: Raluca Ion
  • Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

    Trimis de: Larisa
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...