inapoi la unica.ro

Retete de prajituri

prajituri inimioare dulciVă prezentăm lista noastră de reţete care să vă satisfacă pofta de dulce. Indiferent dacă veţi căuta prăjituri de casă, rapide, uşoare, cu fructe sau clasice, mai jos veţi găsi multe reţete de prăjituri pe care le puteţi găti fie pentru dumneavoastră, fie pentru cei dragi. Un desert pe cinste!

Negrese paleo fără făină şi fără zahăr

Învaţă să prepari nişte negrese delicioase, după o reţet paleo, fără făină şi fără zahăr, perfecte pentru cei mici. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 150 de grade şi se unge cu unt sau ulei un vas de yena sau o tavă mai înaltă. Se amestecă toate ingredientele cu grijă, fie manual, fie într-un […]

Prăjitură cartof

Învaţă să prepari o prăjitură clasică, simplă şi delicioasă, cu multă ciocolată şi arome naturale. Vezi cum se face prăjitura cartof, ca la cofetărie. Mod de preparare: Se pun biscuiţii într-un blender sau robot de bucătărie şi se pisează bine. Separat, untul se topeşte cu zahărul într-o cratiţă, apoi se adaugă pudra de cacao, laptele […]

Cum să faci savarină

Învaţă să prepari o prăjitură clasică, însiropată şi plină de frişcă, cu jeleul roşu tradiţional. Vezi cum să faci savarină la tine acasă. Mod de preparare: Se amestecă făina cu laptele, drojdia şi zahărul. Apoi, urmează ouăle, uleiul, sarea şi amestecaţi aluatul timp de 5 minute, până la omogenizare. Se lasă la dospit circa 30 […]

Pacheţele cu piersici

Învaţă să prepari nişte produse delicioase de patiserie cu piersici aromate. În Franţa se numesc „vol au vent”, dar tu vei face pacheţele cu piersici. Mod de preparare: Desfă pachetul de aluat franţuzesc şi împătureşte o foaie în două. Taie aluatul de foitaj cu un pahar sau ceaşcă mică, în discuri şi înşiră-le pe o […]

Ruladă cu spumă de afine

Învaţă să prepari o ruladă delicioasă, umplută cu spumă uşoară de afine şi frişcă. Mod de preparare: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se amestecă cu 5 linguri de zahăr. Se adaugă uleiul în fir subţire, apoi spuma de albuş. Se toarnă făina amestecată cu praf de copt […]

Prăjitură răsturnată cu prune

Prepară rapid şi uşor o variantă românească de Tartă Tatin, cu prune în loc de mere. Prunele sunt de sezon, au o aromă puternică şi sunt delicioase. Mod de preparare: Încingeţi cuptorul la foc mediu, 180 de grade. Se unge cu unt sau ulei o formă de tort cu amrgine detaşabilă. Se curăţă şi se […]

Pavlova cu zmeură

Învaţă să prepari o prăjitură simplă de vară, după o reţetă clasică, la care adaugi zmeură aromată. Toată familia o să o iubească. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 150 de grade şi se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt. Se bat albuşurile cu zahărul până se face o spumă lucioasă. Se […]

Prăjitură cu lămâie

Învaţă să prepari o prăjitură cu lămâie delicioasă în timp record. Mod de preparare: Acoperă o tavă pentru prăjituri cu folie de aluminiu. Amestecă făina. Zahărul pudră şi sarea într-un blender şi amestecă 2 secunde. Adaugă untul  şi amestecă bine. Presară aluatul sfărâmicios pe folia de aluminiu şi apasă bine, până obţii un strat uniform […]

Prăjitura kinder bueno

Învaţă să prepari o prăjitură interesantă şi delicioasă, cu cremă kinder bueno. Mod de preparare: Topeşte untul şi pisează biscuiţii, apoi amestecă cele două ingrediente. Unge o tavă cu ulei. Presează blatul într-o tavă de prăjituri. Bate cu mixerul crema de brânză şi, separat, prepară frişca, apoi adaugă zahărul pudră în frişcă. Pune la topit […]

Cheesecake cu piersici fără foc

Învaţă să faci un desert uşor şi rapid de vară, fără cuptor şi fără efort. Vezi cum se prepară un cheesecake cu piersici fără foc. Mod de preparare: Amestecă biscuiţii zdrobiţi cu margarina şi ¼ ceaşcă de zahăr, apoi presează compoziţia într-o formăd e tartă. Dă la rece cel puţin 20 minute. Amestecă cu mixerul […]

rss

Trucurile voastre culinare

  • Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

    Trimis de: Irina Adomnitei
  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai  gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
  • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

    Trimis de: Anca Stefan
  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
  • Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

    Trimis de: Daniela Stancu
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...