inapoi la unica.ro

Retete de prajituri

prajituri inimioare dulciVă prezentăm lista noastră de reţete care să vă satisfacă pofta de dulce. Indiferent dacă veţi căuta prăjituri de casă, rapide, uşoare, cu fructe sau clasice, mai jos veţi găsi multe reţete de prăjituri pe care le puteţi găti fie pentru dumneavoastră, fie pentru cei dragi. Un desert pe cinste!

Prăjitură olandeză cu mere

Învață să prepare o prăjitură extreme de simplă și gustoasă, cu fructe de sezon, după o rețetă olandeză veche. Vezi cum se face prăjitura olandeză cu mere. Mod de preparare: Amestecă într-un castron mare merele, 3 linguri de zahăr și scorțișoara. Lasă totul să stea deoparte circa o oră. În alt castron amestecă untul cu […]

Halviță de casă

Învață să prepari chiar tu acest desert tradițional, delicios, lipicios, în varianta sănătoasă făcută înb casă. Vezi rețeta pentru halviță de casă. Mod de preparare: Rețeta franțuzească clasică de halviță (nuga) este următoarea: prăjește migdalele și fisticul la cuptor circa 10 minute. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și pune pe toată suprafața foi […]

Drăcușori cu ciocolată a la Jamie

Jamie Oliver știe cel mai bine cum să facă dulciurile să pară o joacă de copii. Vezi rețeta lui Jamie pentru ”drăcușori” cu ciocolată delicioși. Mod de preparare: Topește untul și ciocolata pe bain marie sau pe foc foarte mic, amestecând mereu. Dă deoparte și adaugă laptele condensat , apoi migdalele și făina în ploaie. […]

Brioșe cu Nutella din 3 ingrediente

Învață să prepari cele mai delicioase negrese din istoria negreselor, cu cremă de alune Nutella și doar alte două ingrediente. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade, foc mediu și unge o tavă de brioșe cu ulei sau unt. Bate bine ouăle cu un praf de sare și amestecă cu crema de Nutella. […]

Prăjitura 3 lămâi

Învață să prepari chiar tu o prăjitură delicioasă cu blat cu lămâie, cremă de lămâie și glazură aromată de lămâie. Vezi rețeta pentru prăjitura 3 lămâi. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 200 de grade și tapetează cu hârtie de copt o tavă de prăjituri. Bate o ceașcă de zahăr cu ½ ceașcă de unt […]

Prăjitură cu cremă de banane

Învață să faci o prăjitură simplă, foarte aromată cu blat crocant de biscuiți și cremă dulce de banane, după o rețetă rapidă. Mod de preparare: Tapetează o tavă pentru prăjituri cu folie de aluminiu și lasă marginile foliei mai mari. Unge cu puțin ulei sau unt. Amestecă într-un blender biscuiții graham, astfel încât să fie […]

Prăjitură cu ciocolată și bere neagră de Sf. Patrick

Învață să prepari o prăjitură inedită, numai bună de Sfântul Patrick, cu ciocolată și bere neagră Guinness în compoziție. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc mediu, 180 grade. Unge o tavă cu unt și las-o deoparte. Pune pe foc o cratiță mare, cu fund dublu, în care să aduci la fierbere o ceașcă de […]

Prăjitură cu cremă de brânză și lămâie

Învață să prepari o prăjitură cremoasă și foarte aromată, asemănătoare cremșnitului, dar cu un strat delicios de lămâie. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc mediu, 175 grade și tapetează o tavă de prăjituri cu folie de aluminiu și unge-o cu ulei. Întinde aluatul de foitaj și pune-l în tavă. Amestecă coaja de la o […]

Kinder felie de lapte

Învață să prepari acest desert rapid pentru cei mici, în varianta mai sănătoasă, făcută în casă, cu ingrediente naturale. Mod de preparare: Separă albușurile de gălbenușuri și bate albușurile până fac moațe tari. Amestecă gălbenușurile cu mierea și adaugă amidon și cacao. Împăturește albușurile în aluat cu o spatulă și tapetează cu hârtie de copt […]

Cheesecake de flori de soc

Învață să prepari acest desert medieval incredibil de aromat cu flori de soc și blat crocant. Vezi rețeta simplă pentru cheesecake cu flori de soc numit Sambocade. Mod de preparare: Amestecă făina cu untul, sarea și zahărul, până obții cocoloașe mari de aluat de cheesecake. Adaugă treptat puțină apă rece, cât să poți lega aluatul, […]

rss

Trucurile voastre culinare

  • Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

    Trimis de: Irina Adomnitei
  • Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

    Trimis de: Stela Dumitru
  • Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

    Trimis de: Andreea
  • Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

    Trimis de: Daniela Stancu
  • Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

    Trimis de: Catalina
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook