inapoi la unica.ro

Retete de prajituri

prajituri inimioare dulciVă prezentăm lista noastră de reţete care să vă satisfacă pofta de dulce. Indiferent dacă veţi căuta prăjituri de casă, rapide, uşoare, cu fructe sau clasice, mai jos veţi găsi multe reţete de prăjituri pe care le puteţi găti fie pentru dumneavoastră, fie pentru cei dragi. Un desert pe cinste!

Prăjitură cu banane fără cuptor

Învaţă să prepari o prăjitură cu banane delicioase, fără să încingi cuptorul, perfectă pentru zile toride. Mod de preparare: Zdrobeşte biscuiţii graham într-un blender. Dacă nu ai blender, poţi să faci asta şi manual, cu o furculiţă sau un ciocan de şniţele şi un prosop. Amestecă biscuiţii graham cu untul topit şi presează într-o formă […]

Prăjitura imposibilă cu cocos

Învaţă să prepari o prăjitură imposibilă cu nucă de cocos şi nucşoară. Pare magie cum îşi creează singură blatul, în timp ce se coace. Mod de preparare: Amestecaţi bine laptele, nuca de cocos, ouăle, vanilia, făina, margarina şi zahărul într-un blender, sau într-un castron, cu mixerul pentru aluat. Ungeţi o tavă de tarte sau prăjituri […]

Bomboane Raffaello cu cocos

Învaţă să prepari bomboane Raffaello cu nucă de cocos şi migdale delicioase chiar la tine acasă. Mod de preparare: Prăjeşte migdalele într-o tigaie de ceramică sau la cuptor. Freacă untul cu zahărul şi esenţa de vanilie, până obţii o spumă uşoară. Adaugă laptele praf, 100 grame de nucă de cocos şi amestecă bine. Rulează în […]

Tort lapte de pasăre

Învaţă şi tu să transformi un desert clasic al copilăriei noastre, laptele de pasăre, într-un desert elegant sub formă de tort. Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 180 de grade (foc mediu). Unge o tavă specială de tort sau prăjitură Bundt cu ulei şi scurge excesul de grăsime. Fă bezeaua: Pune apă la fiert. Separat, […]

Prăjitura Valurile Dunării

Învaţă să prepari o prăjitură clasică românească, ale căror straturi de ciocolată seamănă cu valurile învolburate ale Dunării. Prepară budinca potrivit informaţiilor de pe plic şi lasă la răcit. Scurge vişinele, tapetează o tavă cu unt şi făină şi dă deoparte. Amestecă untul moale cu zahărul, vanilia, ouăle, sarea, praful de copt, făina şi laptele. […]

Clătite din aluat de negresă

Învaţă să prepari nişte clătite din aluat de negresă absolut spectaculoase, în stil american, care vor delecta şi pe cei mai simandicoşi invitaţi. Amestecă făina integrală cu praful de copt, pudra de cacao, zahărul şi  sarea. Separat, amestecă uleiul, esenţa de vanilie şi laptele. Amestecă ingredientele uscate cu cele umede şi bate bine aluatul de […]

Tarta lui Jamie cu banane fără cuptor

Învaţă şi tu să prepari o tartă delicioasă şi foarte uşor de gătit, fără cuptor şi fără caniculă, cu ingrediente aromate. Mod de preparare: Pisează biscuiţii digestivi şi amestecă-i cu 100 grame de unt. Presează amestecul într-o formă de tartă. Dă la rece pentru cel puţin 30 de minute. Amestecă laptele condensat cu zahăr brun […]

Cupcakes cu ciocolată

Cupcakes cu ciocolată, aspectuoase, gustoase şi foarte uşor de făcut. Învaţă să le prepari după această reţetă simplă! 1.    Pentru aluat, se rupe ciocolata bucăţi şi se pune la topit la bain-marie. Se amestecă şi, între timp, se freacă untul moale cu zahărul până ce se obţine o cremă care se albeşte. 2.    Se adaugă […]

Brioşe cu fructe roşii

Aceste brioşe cu fructe roşii se fac foarte uşor şi sunt absolut delicioase. Să vedem o reţetă simplă! 1.   Se amestecă ingredientele uscate: făina, sarea, praful de copt. 2.   Se amestecă oul cu smântâna şi se adaugă progresiv laptele şi zahărul.  Apoi, amestecul de lichide se toarnă peste cel uscat. 3.   Se pun fructele congelate […]

Cupcakes cu cremă de brânză

Cupcakes cu cremă de brânză foarte gustoase şi uşor de făcut, desertul ideal. Să vedem o reţetă simplă! 1.    Pentru aluat, se amesteca oul si zaharul si, dupa ce se obţine o crema spumoasa, se adauga untul. 2.    Se amesteca faina cu praful de copt si apoi se adauga în compoziţia cu unt, alternând cu […]

rss

Trucurile voastre culinare

  • Nu ţine în frigider citricile sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

    Trimis de: Florina Boceanu
  • Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

    Trimis de: Irina Adomnitei
  • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

    Trimis de: Adelina Chivatu
  • Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

    Trimis de: Madalina
  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...