inapoi la unica.ro

Retete de prajituri

prajituri inimioare dulciVă prezentăm lista noastră de reţete care să vă satisfacă pofta de dulce. Indiferent dacă veţi căuta prăjituri de casă, rapide, uşoare, cu fructe sau clasice, mai jos veţi găsi multe reţete de prăjituri pe care le puteţi găti fie pentru dumneavoastră, fie pentru cei dragi. Un desert pe cinste!

Prăjitură „rocky road” cu nuci

Învaţă să prepari o delicioasă şi crocantă prăjitură „rocky road” cu nuci şi bezele (marshmallows), după o reţetă simplă şi rapidă. Mod de preparare: Unge cu ulei şi tapetează o tavă mare cu făină sau hârtie de copt. Amestecă într-o tigaie untul, ciocolata şi siropul de caramel, până la omogenizare. Lasă puţin să se răcească […]

Prăjitură de ciocolată cu biscuiţi

Această prăjitură de ciocolată cu blat din biscuiţi de face foarte uşor şi nu necesită coacere. Iată o reţetă simplă care va fi pe placul tuturor! 1.   Pentru blat, se mărunţesc biscuiţii şi se amestecă cu untul topit. 2.   Se pune amestecul într-o tavă cu pereţi înalţi și se presează bine de tot. 3.   Ciocolata […]

Ruladă cu caramel şi mere

Învaţă să prepari o ruladă delicioasă cu mere şi sos de caramel cu nuci. Încinge cuptorul la 175 grade şi tapetează o tavă cu hârtie de copt. Bate ouăle la viteză mare, adaugă zahărul, sucul de mere şi melasa, apoi făina, praful de copt, scorţişoara, nucşoara, cuişoarele şi sarea. Toarnă aluatul în tavă şi dă […]

Cozonac de foitaj cu măr

Profită că a venit toamna şi prepară un delicios cozonac cu măr, numai bun în weekenduri. Încearcă această reţetă simplă şi rapidă, care va umple casa de aroma deosebită. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade. Tapetează o tavă pentru pâine sau cozonac cu hârtie de copt, după ce ai uns-o în prealabil. […]

Cupcakes cu mere şi cremă dulce

Învaţă să prepari nişte cupcakes cu mere tomantice şi cremă delicioasă şi dulce. Mod de preparare: Încinge cuptorul al 180 de grade şi unge o tavă de brioşe cu ulei sau unt. Topeşte 2 linguri de unt, adaugă merele, apoi zahărul brun, scorţişoara şi sarea. După ce s-au înmuiat merele, se stoarce zeama de lămâie […]

Coculeţe cu nucă şi caramel

Învaţă să prepari nişte prăjituri delicioase, cu aluat dospit, nucă şi caramel lipicios. Sigur nu ştiai cum se fac coculeţele până acum. Mod de preparare: Amestecă apa călduţă cu drojdia şi lasă deoparte 8 minute. Amestecă separat ovăzul, 1/3 ceaşcă de zahăr, untul, coaja de lămâie şi sarea într-un castron. Toarnă laptele fierbinte peste amestec […]

Crumble de prune cu vanilie

Învaţă să faci o prăjitură aromată şi fructată, de toamnă, cu firimituri crocante şi prune zemoase. Vezi cât de simplă este reţeta pentru crumble de prune cu vanilie. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade. Amestecă untul moale într-un castron, cu zahărul şi bate până se face spumă. Adaugă ovăzul, făina şi sarea, […]

Prăjitură vietnameză cu banane

Învaţă să prepari o prăjitură delicioasă şi exotică cu banane, după o reţetă vietnameză tradiţională, pe nume Banh Chuoi Nuong. Mod de preparare: Amestecă feliile de banane cu romul şi zahărul şi lasă la rece 30 de minute. Amestecă laptele condensat în laptele de cocos şi adaugă un rpaf de sare. Înmoaie pâinea albă în […]

Banane Mamdazi

Învaţă să prepari nişte gogoşele cu banane delicioase, simplu de făcut şi rapid de realizat. Vezi care este reţeta pentru o porţie de banane Mamdazi ca la carte. Mod de preparare: Se curăţă bananele şi se pasează într-un blender. Se amestecă pasta de banane cu oul, laptele, zahărul vanilat şi zahărul tos. După ce s-au […]

Cum faci lapte prăjit

Deşi sună ciudat, această reţetă de desert este inedită, delicioasă şi simplu de preparat. Învaţă să le faci copiiilor lapte prăjit. Mod de preparare: Amestecă zahărul cu amidonul şi nucşoara şia daugă treptat laptele. Pune vasul pe foc, amestecând constant. Lasă să fiarbă un minut, apoi dă deoparte şi adaugă untul şi coaja de lămâie. […]

rss

Trucurile voastre culinare

  • Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

    Trimis de: Irina Adomnitei
  • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

    Trimis de: Amalia Crudu
  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
  • Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

    Trimis de: Adelina Chivatu
  • Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

    Trimis de: Stela Dumitru
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook