inapoi la unica.ro

Retete de prajituri

prajituri inimioare dulciVă prezentăm lista noastră de reţete care să vă satisfacă pofta de dulce. Indiferent dacă veţi căuta prăjituri de casă, rapide, uşoare, cu fructe sau clasice, mai jos veţi găsi multe reţete de prăjituri pe care le puteţi găti fie pentru dumneavoastră, fie pentru cei dragi. Un desert pe cinste!

Batoane de casă cu Oreo

În numai 20 de minute și din doar 2 ingrediente obțineți un desert simplu și rapid, pe care avem vaga senzație că îl veți îndrăgi și repeta! Pentru început pregătiți o tavă (nu foarte înaltă, nu foarte lată), pe care puneți hârtie pergament sau cerată, depășind marginile tăvii. Luați ciocolata albă, o rupeți în bucățele […]

Prăjitură olandeză cu mere

Învață să prepare o prăjitură extreme de simplă și gustoasă, cu fructe de sezon, după o rețetă olandeză veche. Vezi cum se face prăjitura olandeză cu mere. Mod de preparare: Amestecă într-un castron mare merele, 3 linguri de zahăr și scorțișoara. Lasă totul să stea deoparte circa o oră. În alt castron amestecă untul cu […]

Halviță de casă

Învață să prepari chiar tu acest desert tradițional, delicios, lipicios, în varianta sănătoasă făcută înb casă. Vezi rețeta pentru halviță de casă. Mod de preparare: Rețeta franțuzească clasică de halviță (nuga) este următoarea: prăjește migdalele și fisticul la cuptor circa 10 minute. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și pune pe toată suprafața foi […]

Drăcușori cu ciocolată a la Jamie

Jamie Oliver știe cel mai bine cum să facă dulciurile să pară o joacă de copii. Vezi rețeta lui Jamie pentru ”drăcușori” cu ciocolată delicioși. Mod de preparare: Topește untul și ciocolata pe bain marie sau pe foc foarte mic, amestecând mereu. Dă deoparte și adaugă laptele condensat , apoi migdalele și făina în ploaie. […]

Brioșe cu Nutella din 3 ingrediente

Învață să prepari cele mai delicioase negrese din istoria negreselor, cu cremă de alune Nutella și doar alte două ingrediente. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade, foc mediu și unge o tavă de brioșe cu ulei sau unt. Bate bine ouăle cu un praf de sare și amestecă cu crema de Nutella. […]

Prăjitura 3 lămâi

Învață să prepari chiar tu o prăjitură delicioasă cu blat cu lămâie, cremă de lămâie și glazură aromată de lămâie. Vezi rețeta pentru prăjitura 3 lămâi. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 200 de grade și tapetează cu hârtie de copt o tavă de prăjituri. Bate o ceașcă de zahăr cu ½ ceașcă de unt […]

Prăjitură cu cremă de banane

Învață să faci o prăjitură simplă, foarte aromată cu blat crocant de biscuiți și cremă dulce de banane, după o rețetă rapidă. Mod de preparare: Tapetează o tavă pentru prăjituri cu folie de aluminiu și lasă marginile foliei mai mari. Unge cu puțin ulei sau unt. Amestecă într-un blender biscuiții graham, astfel încât să fie […]

Prăjitură cu ciocolată și bere neagră de Sf. Patrick

Învață să prepari o prăjitură inedită, numai bună de Sfântul Patrick, cu ciocolată și bere neagră Guinness în compoziție. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc mediu, 180 grade. Unge o tavă cu unt și las-o deoparte. Pune pe foc o cratiță mare, cu fund dublu, în care să aduci la fierbere o ceașcă de […]

Prăjitură cu cremă de brânză și lămâie

Învață să prepari o prăjitură cremoasă și foarte aromată, asemănătoare cremșnitului, dar cu un strat delicios de lămâie. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc mediu, 175 grade și tapetează o tavă de prăjituri cu folie de aluminiu și unge-o cu ulei. Întinde aluatul de foitaj și pune-l în tavă. Amestecă coaja de la o […]

Kinder felie de lapte

Învață să prepari acest desert rapid pentru cei mici, în varianta mai sănătoasă, făcută în casă, cu ingrediente naturale. Mod de preparare: Separă albușurile de gălbenușuri și bate albușurile până fac moațe tari. Amestecă gălbenușurile cu mierea și adaugă amidon și cacao. Împăturește albușurile în aluat cu o spatulă și tapetează cu hârtie de copt […]

rss

Trucurile voastre culinare

  • Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

    Trimis de: Irina Adomnitei
  • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

    Trimis de: Marcela Patru
  • Nu ţine în frigider citricile sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

    Trimis de: Florina Boceanu
  • Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

    Trimis de: Larisa
  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook