inapoi la unica.ro

Retete de prajituri

prajituri inimioare dulciVă prezentăm lista noastră de reţete care să vă satisfacă pofta de dulce. Indiferent dacă veţi căuta prăjituri de casă, rapide, uşoare, cu fructe sau clasice, mai jos veţi găsi multe reţete de prăjituri pe care le puteţi găti fie pentru dumneavoastră, fie pentru cei dragi. Un desert pe cinste!

Prăjiturele “nuci”

Uite cum prepari prăjiturile copilăriei tale, prăjiturelele “nuci”. Într-un bol încăpător amestecă margarina sau untul cu zahărul. Poţi folosi fără probleme mixerul, sau o poţi face manual. Apoi adaugă ouăle, amestecă din nou 2-3 minute, iar la final pune şi uleiul. Amestecă 150 gr de făină, cu praful de copt şi zahărul vanilat. Adaugă apoi […]

Gogoşele pufoase cu mere

Învaţă să prepari rapid nişte gogoşele pufoase cu mere din aluat de foitaj, numai bune în sezonul rece. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă cu ulei. Taie fiecare măr în 8 felii şi taie aluatul de foitaj în triunghiuri. Umple fiecare pacheţel de aluat cu câte o felie […]

Careuri cu ciocolată şi cremă de vanilie

Învaţă să prepari chiar tu o prăjitură franţuzească rafinată, cu cremă de vanilie uşoară şi blat pufos de ciocolată. Mod de preparare: Într-un castron mic se amestecă făina, pudra de cacao, praful de copt şi sarea. Separat, se bat albuşurile spumă cu zahărul şi apoi se înglobează gălbenuşurile unul câte unul. Amestecaţi ingredientele umede cu […]

Prăjitură Alaska cu bezea

Învaţă să prepari o prăjitură spectaculoasă, cu ţurţuri de bezea şi interior stratificat, perfectă pentru ocazii speciale. Mod de preparare: Tapetează un castron mic cu folie de plastic alimentară. Pune un strat de felii de brioşe de ciocolată pe fundul castronului. Umple castronul cu 1/3 din îngheţata ta preferată. Adaugă încă un strat etanş de […]

Trufe de ciocolată neagră cu avocado

Învaţă să prepari chiar tu nişte trufe de ciocolată neagră cu un ingredient surpriză, care le va face mai sănătoase şi dietetice: avocado. Mod de preparare: Amestecă ciocolata, esenţa de vanilie şi un praf de sare într-o cratiţă pusă pe bain marie şi amestecă încet, până la topirea completă. Pasează fructul de avocado cu furculiţa […]

Prajitura nuga

Învaţă să prepari această prăjitură nuga delicioasă, cu cremă de ouă şi stafide, rapid şi fără efort. Blatul Se bat albușurile spumă cu o cană de zahăr. se adaugă făina, nucile, rahatul, stafidele ?i romul, zahărul vanilat și coaja de lămâie. Se coace într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă pe deasupra cu un […]

Prăjitura urechi de elefant

Învaţă să prepari un desert simplu şi delicios, cu scorţişoară aromată şi un nume caraghios, care îi va amuza pe cei mici. Vezi reţeta rapidă pentru prăjitura urechi de elefant. Mod de preparare: Amestecă într-un castron mare 2 ceşti de făină, zahăr, drojdie şi sare. Dă deoparte. Topeşte untul într-o cratiţă mică şi adaugă laptele. […]

Blonde cu merişor şi ciocolată

Învaţă să prepari nişte prăjituri rapide, gustoase, cu nume simpatic. Alege varianta cu ciocolată albă ca să faci nişte blonde cu merişor, cocos şi fulgi de ciocolată delicioase. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade. Tapetează o tavă cu folie de aluminiu şi unge cu ulei. Topeşte untul şi amestecă cu oul, zahărul […]

Prăjitură „rocky road” cu nuci

Învaţă să prepari o delicioasă şi crocantă prăjitură „rocky road” cu nuci şi bezele (marshmallows), după o reţetă simplă şi rapidă. Mod de preparare: Unge cu ulei şi tapetează o tavă mare cu făină sau hârtie de copt. Amestecă într-o tigaie untul, ciocolata şi siropul de caramel, până la omogenizare. Lasă puţin să se răcească […]

Ruladă de cacao cu cremă de lapte

Această ruladă de cacao cu cremă de lapte este desertul perfect dacă îți plac dulciurile cremoase. Iată cât de simplă e rețeta! 1. Se bat albuşurile spumă cu zahărul şi cu zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile, esenţa de rom, făina şi cacaua. Se amestecă uşor și se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care se dă la cuptor […]

rss

Trucurile voastre culinare

  • Nu ţine în frigider citricile sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

    Trimis de: Florina Boceanu
  • Dacă vrei ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă fierbe întotdeauna puiul întreg .

    Trimis de: Anca Stefan
  • Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

    Trimis de: Erika
  • Dacă ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof - acesta va absobi sarea în exces

    Trimis de: Iolanda Calota
  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook