De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 450 g paste
- 430 g sos de roșii
- 6 căței de usturoi pisați
- 1 linguriță fulgi de ardei iute
- 1 și 1/2 linguriță ulei de măsline
- o mână de pătrunjel proaspăt tocat
- sare și piper după gust
- OPȚIONAL: parmezan ras deasupra
Mod De Preparare
Una din rețetele de bază ale bucătăriei italienești, pastele arrabiata sunt ușor și rapid de făcut, din ingrediente puține și tare ieftine. Nu e de mirare că le găsești chiar și la restaurantele tip fast-food, toată lumea le iubește! Sunt o soluție ideală atunci când ești presat de timp și vrei să faci ceva de casă, de la zero.
Rețeta de bază este una considerată picantă, dar poți decide tu intensitatea condimentelor folosite.
Pune pastele la fiert.
Încinge uleiul într-o tigaie. Adaugă usturoiul pisat și fulgii de ardei iute și lasă la sotat până se rumenește ușor usturoiul (2-3 minute). Toarnă sosul de roșii cu jumătate de cană de apă. Amestecă, micșorează focul și lasă la făcut 10 minute.
Scurge pastele când sunt gata. Adaugă pătrunjelul peste sos și toarnă apoi totul peste paste. Presară pătrunjel deasupra, dacă vrei, înainte de servire.