De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 4 bucăți de piept de pui
- 4-5 linguri ulei de măsline
- pătrunjel tocat mărunt
- zeama de la o lămâie/lime
- 4 căței de usturoi pisați
- sare, piper și oregano după gust
Mod De Preparare
Piept de pui mediteranean la grătar – o rețetă extrem de simplă, de ieftină și de rapidă, cu un gust fresh. Perfect pentru zilele toride de vară. În 10 minute faci, alte 10 pe grătar și… poftă mare!
Tăiați bucățile de piept de pui în 2, transversal. Combinați restul ingredientelor pentru a face marinata mediteraneană. Puneți puiul în marinată, ungând bine pe toate părțile. Lăsați-l așa cel puțin 2 ore, pentru ca aromele să pătrundă în carne, acoperind bine castronul și dânnu-l la frigider.
Încingeți grătarul, puneți puiul și frigeți-l bine vreo 10 minute, câte 5 pe fiecare parte. Puteți să îl prăjiți și mai mult, dacă îl doriți bine pătruns.
Opțional, mai puteți face încă o porție de marinată, să feliați puiul și să folosiță marinata pe post de sos/dressing. Îl poți servi cu garnitura delicioasă de aici.
Alte rețete delicioase cu piept de pui:
Piept de pui în sos cremos de ciuperci și usturoi
Pui la cuptor marinat în lapte bătut cu usturoi