De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 foaie de plăcintă (de aproximativ 220 g)
- 180-200 ml smântână pentru gătit
- 300 g ciocolată (fulgi sau bucăți)
Mod De Preparare
Efort minim, plăcere maximă! 10 minute de preparare și vreo 5 de gătire propriu-zisă, din numai 3 ingrediente principale.
Un desert pe toate gusturile, pe care oricine, indiferent de priceperea în bucătărie, îl poate face.
Dacă nu ai timp sau nu dorești să faci singură foaia de plăcintă (deși se face în numai 10 minute și din 4 ingrediente banale), poți cumpăra una de-a gata de la supermarket. Pune foaia de plăcintă în tava unsă în prealabil cu ulei, acoperind și marginile, și dă-o la cuptorul preîncălzit, pentru 10-15 minute.
Între timp, ne ocupăm de umplutură. Toarnă într-o crăticioară – pusă pe focul dat la temperatură medie-joasă – smântâna pentru gătit. Las- timp de 2-3 minute până începe să fiarbă ușor. Dă-o de pe foc și adaugă bucățile de ciocolată peste și amestecă bine. (Lucrul bun al acestei rețete este faptul că poți folosi ce timp de ciocolată dorești- neagră, albă, cu ciocolată, de casă etc.)
Când s-a omogenizat umplutura de ciocolată, toarn-o peste foaia de plăcintă coaptă. Dă la frigider pentru 2 ore.
- O poți servi/decora după gust sau imaginație, înainte sau după ce a stat la frigider. Cu zahăr pudră, fructe de pădure proaspete, semințe de rodie, frunze de mentă, fulgi de migdale, fulgi de alune prăjite etc.
Alte rețete delicioase de plăcintă
Plăcintă de rubarbă şi fructe de pădure
Foto: 123rf