De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 250 g piept de pui, tăiat cuburi mici
- 450 g spaghete, rupte pe jumătate
- 4 morcovi de mărime medie, curățați și tăiați în fâșii
- 1 ardei roșu
- 1 legătură de ceapă verde
- 4 căței de usturoi, tocați
- 50 ml sos de soia
- 1 linguriță praf de usturoi
- 1 linguriță amidon
- 1 linguriță zahăr
- 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
- 950 ml supă de pui/de legume
- 2 lingurițe ulei de măsline extra virgin
Mod De Preparare
Pui Lo Mein – ideal pentru o cină rapidă, sănătoasă, sățioasă și delicioasă, pentru întreaga familie. În numai 30 de minute și doar cu 10 minute furate’ de timpul de preparare vă puteți așeza la masă, după o zi grea de muncă. Cel mai bun lucru la această rețetă? Ai nevoie de un singur vas pentru a o prepara, nu mai umpli chiuveta de un milion de vase, ca de obicei, pentru un singur fel de mâncare. Să trecem la treabă!
- Într-un vas mare, în care să îți încapă toate ingredientele lejer, adaugă, în această ordine: puiul, apoi pastele, apoi restul ingredientelor. Acoperă vasul. Adu la fierbere, la foc mare. Acoperă și micoșorează focul la mediu-mic.
- Lasă să se facă, acoperit, timp de 15 minute, amestecând ocazional. Apoi până când majoritatea lichidului se duce și puiul se pătrunde.
- Îndepărtează capacul și lasă mâncarea să se „odihnească' 5 minute până o servești.
*Versiunea originală a rețetei conține tăieței Lo Mein cu ou, dar cum la noi nu se găsesc, putem folosi fără probleme spaghete sau alt tip de tăieței.
*Dacă vreți să faceți această mâncare de post, e simplu: doar scoateți puiul și puneți supă de legume în loc de cea de pui.
Alte rețete asemănătoare:
Tăieţei cu ciuperci şi usturoi