Salată germană cu cartofi – Kartoffelsalat

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg cartofi roșii
  • 2 cepe roșii (sau 4-5 verzi)
  • 200 g bacon
  • 80 ml oțet din cidru de mere
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 lingură muștar
  • 3 căței de usturoi
  • 1/2 legătură de pătrnjel proaspăt tocat
  • sare și usturoi după gust

Mod De Preparare

Fie că o alegi ca garnitură (perfectă la un picnic, grătar etc.) sau ca mâncare de sine stătătoare, această salată germană are combinația ideală de ingrediente pentru o masă gustoasă, sățioasă și pe care să nu ți-o refuze nici măcar cel mai mofturos mesean.

  1. Spală cartofii și pune-i la fiert în coajă până intră furculița ușor în ei (20 de minute). Când au fiert, scurge-i de apă și lasă-i un pic să se usuce pe un prosop de bucătărie curat. Toacă ceapa  și pătrunjelul mărunt.
  2. Între timp, prăjește bacon-ul. Nu arunca grăsimea lăsată de el! Curăță cartofii de coajă, taie-i cubulețe.
  3. Peste grăsimea lăsată de bacon, adaugă muștarul, oțetul, sarea, zahărul și piperul. Dă pe foc 1 minut, amestecând, adaugă și cățeii de usturoi mărunțiți și mai lasă încă 30 de secunde pe foc.
  4. Toarnă rezultatul peste cartofii tăiați cubulețe. Amestecă ușor până când cartofii absorb lichidul. Adaugă peste bacon-ul (tăiat cât vrei tu de mare/mic) și pătrunjelul și amestecă ușor.
  • Nu o lăsa să stea la temperatura camerei mai mult de 2 ore.

Alte rețete de salate de cartofi delicioase:

Salată cremoasă de cartofi

Cea mai bună salată de cartofi din lume

Salată de şalău cu cartofi

Foto> shutterstock