De Ana Munteanu,
Ingrediente
Pentru carnea de pui
- 3 bucăți piept de pui
- 2 lingurițe boia
- 1/2 linguriță turmeric
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 2 lingurițe chimion
- 2 linguițe piper
- 1 linguriță de sare
- 100 ml ulei
- zeama de la 2 lămâi
- 4 căței de usturoi pisați
- 1 linguriță fulgi de ardei
- 1 ceapă mare feliată
Pentru sosul de usturoi
- ulei
- zeamă de lămâie
- 6 căței de usturoi
- 1 albuș de ou
- sare
Mod De Preparare
Mult mai gustoasă decât aceea din comerț, sănătoasă, ușor de făcut, cu o carne aromată și fragedă și un sos de usturoi atât de bun încât îți vine să îl bei gol și alta nu!
- Într-un bol mare, combină condimentele și uleiul/ Adaugă carnea de pui și acoper-o bine de uleiul condimentat. Pune un capac sau o folie de aluminiu pe bol și dă la frigider pentru cel puțin o oră, pentru ca puiul să se marineze – cu cât mai mult stă, cu atât mai aromată și fragedă va fi carnea.
- Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Taie ceapa julien, pune-o peste pui în bol și amestecă. Pune totul într-o tavă care nu lipește și dă la cuptor pentru 40-45 de minute. Lasă puiul la „răcit' 5 minute și taie-l felii (cât vrei tu de subțiri).
- Între timp, ocupă-te de sos. E simplu: adaugă toate ingredientele într-un blender și mizează până obții o cremă omogenă – aproximativ 1-2 minute.
- Încălzește lipiile un pic într-o tigaie sau la cuptorul cu micorunde ca să fie maleabile și umple-le cu pui, sos de usturoi, salată verde, varză etc. (poți pune absolut ce îți poftește inima, asta este și frumusețea rețetei.)
NOTĂ: Dacă nu vrei să adaugi albușul crud în sos, poți să îl omiți. tot ce trebuie să faci e să adaugi uleiul treptat pentru ca sosul să obțină consistența cremoasă a unei maioneze.
Alte rețete asemănătoare:
Foto: shutterstock