Fajitas de pui

Timpi de preparare

  • Gata in: 60 min

Ingrediente

  • 400 grame piept de pui dezosat
  • 3 ardei graşi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură oregano uscat
  • 1 linguriţă de scortisoara măcinată
  • 1 linguriţă chili pudră
  • 2 limete
  • 3 linguri de ulei
  • 2 lipii mexicane de porumb (tortilla)
  • 40 ml smântână
  • 80 grame guacamole (sos din piure de avocado)
  • sare și piper

Preparare

Savurată sau blamată, shaorma este fără îndoială o plăcere vinovată a celor care preferă să mănânce gustos. Foarte asemănător cu shaorma orientală, fajita este varianta mexicană a aperitivului turcesc, poate mai condimentată şi mai gustoasă. Iată cum o prepari acasă.

Mai întâi pregăteşte puiul, care trebuie tăiat fâşii, nici prea groase, nici foarte subţiri. Pentru a extrage sucul din limete, presează-le înainte. Sucul obţinut se amestecă împreună cu condimentele (oregano, scorţişoară, piper de cayenne, sare şi piper), după care adugă puiul fâşii şi lasă-l la rece jumătate de oră.

Pregăteşte legumele – taie ardeii şi ceapa – iar în paralel prăjeşte cu puţin ulei încins carnea de pui marinată (nu e nevoie de mai mult de 5 minute). Apoi, adaugă în tigaie ceapa şi ardeiul gras.

Pune compoziţia în cele două lipii şi adaugă guacamole şi smântână.

Alte rețete asemănătoare:

Gyros grecesc cu pui și tzatziki

Lipie cu carne de vită

Burrito mexican – rețeta autentică

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu