De Bianca Prangate,
Ingrediente
- 500 g flori de păpădie
- 5 l apă plată
- 5 kg zahăr
- 3 lămâi stoarse
Mod De Preparare
Siropul de păpădie este un adevărat deliciu, care aduce aminte de mierea de albine. Este un înlocuitor vegan perfect pentru aceasta din urmă.
Gustul siropului de păpădie este bogat, floral și aduce aminte de gustul mierii. Este un îndulcitor ideal pentru deserturi și băuturi. Se prepară din petalele florilor de păpădie culese când vremea este frumoasă afară.
- Se spală bine florile de păpădie și se curăță petalele.
- Se pun la fiert florile împreună cu apa plată, la foc mic.
- Se așteaptă ca apa să dea în clocot, iar apoi se mai lasă 10 minute.
- Când este gata, luăm de pe foc amestecul și îl lăsăm la macerat timp de o zi.
- A doua zi, conținutul se trece printr-o sită, scurgând bine florile.
- Sucul scurs se pune în oală, împreună cu zahărul și zeama de lămâie.
- Se pune pe aragaz, la foc mic, timp de aproximativ două ore sau până când începe să se îngroașe. Dacă este prea gros, riscă să se zaharisească.
- Când este gata, siropul se toarnă în sticle sterilizate.
- Se savurează oricând se ivește pofta!
Foto: 123rf.com
Alte rețete