De Bianca Prangate,
Ingrediente
- 50 g unt
- 50 g făină
- 700 ml lapte
- 1/4 linguriță sare
- 1/4 linguriță nucșoară măcinată
Mod De Preparare
Sosul bechamel, cunoscut și drept sos alb, este un ingredient de bază în multe rețete, cum ar fi lasagna și friptură. De asemenea, constituie o bază pentru multe alte sosuri.
Francezii au preparat sos bechamel încă din secolul 17, acesta fiind un sos mamă pentru altele – cum ar fi sosul Mornay de brânză.
Rețeta de sos bechamel a fost creată de Louis de Bechamel, cea mai timpurie mențiune a sosului apărând în Le Cuisinier François, în anul 1651.
Pentru a pregăti un sos bechamel de calitate, nu este nevoie decât de câteva ingrediente, pe care cu siguranță le ai deja în cămară.
- Înainte de toate, punem laptele la fiert.
- Într-o cratiță separată, punem la încins untul. Când acesta se topește, adăugăm făina. Untul și făina se amestecă bine, până nu mai există cocoloașe.
- Când se simte miros de plăcintă coaptă, începem să adăugăm laptele fiert peste compoziție. Laptele se toarnă în fir subțire și se amestecă bine, pentru a nu se forma cocoloașe.
- Când sosul capătă o consistență catifelată, se ia de pe foc. Se adaugă sarea și nucșoara și, opțional, puțin piper alb.
Foto – 123rf.com
Îți recomandăm și o rețetă de cannelloni cu carne cu sos bechamel și friptură de vita cu sos bechamel
Încearcă și această rețetă de sos pesto