Friptură de vită la tavă

friptura de vita - friptura scoasa din cuptor

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g rasol de vită fără os
  • 300 ml vin roşu demidulce
  • cimbru verde
  • 75 g unt
  • 4 lingurite ulei de măsline
  • sare grunjoasă
  • piper negru măcinat
  • 1 lingura miere
  • 125 ml apă
  • 1 lingurita paprika
Pentru garnitură:
  • piure de cartofi
  • mix de legume

Mod De Preparare

Friptura de vita la tava cu garnitură de piure şi mix de legume. O reţetă simplă şi foarte gustoasă.

1. Se taie rasolul felii potrivite. Se bate fiecare felie cu ciocanul de şnitele şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru verde.

2. Se ung bucăţile cu unt şi ulei de măsline şi se acoperă cu vin şi apă. Se adau­gă mierea şi se lasă la macerat 1-2 ore.

friptura de vita 0 felierea fripturii

3. Se pun să fiarbă la foc potrivit şi se acoperă cu un capac. Spre final, se presară paprika şi se bagă şi în cuptor câteva minute.

4. Se pregătesc garniturile de piure sau mix de legume şi se servesc cu friptura de vita în sos dulce picant.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa