Friptură de vită la tavă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in:

Ingrediente

  • 800 g rasol de vită fără os
  • 300 ml vin roşu demidulce
  • cimbru verde
  • 75 g unt
  • 4 lingurite ulei de măsline
  • sare grunjoasă
  • piper negru măcinat
  • 1 lingura miere
  • 125 ml apă
  • 1 lingurita paprika
Pentru garnitură:
  • piure de cartofi
  • mix de legume

Mod De Preparare

 Friptură de vită la tavă cu garnitură de piure şi mix de legume. O reţetă simplă şi foarte gustoasă.

1. Se taie rasolul felii potrivite. Se bate fiecare felie cu ciocanul de şnitele şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru verde.

2. Se ung bucăţile cu unt şi ulei de măsline şi se acoperă cu vin şi apă. Se adau­gă mierea şi se lasă la macerat 1-2 ore.

3. Se pun să fiarbă la foc potrivit şi se acoperă cu un capac. Spre final, se presară paprika şi se bagă şi în cuptor câteva minute.

4. Se pregătesc garniturile de piure sau mix de legume şi se servesc cu friptura de vită în sos dulce picant.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO
Sfatul medicului