De Ana Munteanu,
Ingrediente
- 2 linguri ulei de măsline
- 6 căței de usturoi tăiați felioare subțiri/tocați
- 750-800 g roșii la conservă
- 1 praf de ardei iute
- sare, oregano, piper
- 1 crenguță de busuioc proaspăt
Mod De Preparare
În mai puțin de 30 minute ai un sos extrem de popular pe bază de tomate. Perfect pentru bucatele din bucătăria italienească – paste, pizza, pâine cu usturoi, focaccia etc.
Încinge uleiul de măsline într-o cratiță. Adaugă usturoiul tăiat/tocat și sotează-l 1 minut., amestecând continuu. Adaugă roșiile tocate bine, sare, oregano, piper, praf de ardei iute și amestecă bine. Pune crenguța de busuioc la suprafața sosului și împinge-o cu lingura înăuntru. Atenție, nu o tăia/toca, deoarece o vei scoate la final.
Când clocotește ușor sosul, redu focul la mediu spre mic și lasă-l așa pentru încă 10-15 minute, să se îngroașe.
Scoate crenguța de busuioc și mai asezonează, dacă simți nevoia.
*Se poate servi imediat sau se poate ține la frigider într-un recipient cu capac, pentru maximum 5 zile.
Foto: 123rf.com
Exemplu de rețetă cu sos marinara: