Sos napoletan pentru paste

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • pulpa de la 15 roșii coapte
  • 1 ardei gras
  • 1 linguriță oregano sau busuioc uscat
  • 2 morcovi
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă albă
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Sosul napoletan sau sosul Napoli este denumirea dată sosului „la salsa' folosit în Napoli alături de paste (spaghete în general).

Cum se prepară sosul napoletan

  1. Într-o cratiță adâncă se încinge o lingură de ulei. Se adaugă ceapa și morcovii tăiați mare. Se sotează câteva minute.
  2. Se adaugă ardeiul gras tăiat mare, cățeii de usturoi, sarea și piperul. Se sotează câteva minute.
  3. Se adaugă pulpa de roșii și oregano (busuioc). Se amestecă.
  4. Se adaugă 2 căni de apă și, dacă se dorește 1 pahar de vin alb. Se lasă la fiert timp de 15-20 de minute la foc mediu.
  5. Se lasă la răcit sosul și se pasează legumele. Pentru un sos napoletan mai fin se poate trece tot sosu printr-o sită cu ochiuri mici.
  6. Sosul se aduce din nou pe aragaz și se lasă 10 minute la foc mic. Se adaugă puțin zahăr pentru a echilibra aromele și pentru a mai tăia din aciditate.
  7. Sosul napoletan se servește peste spaghete sau macaroane. Cine dorește poate adăuga parmezan ras după gust.