Macaroane cu brânză

Macaroane cu brânză felie

De erikachivu,

Ingrediente

  • 400 g macaroane
  • 400 g branza de vaci grasa
  • 4 oua mari
  • 1 lingura unt
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 100 g stafide
pentru uns
  • 2 linguri unt
  • 50 g pesmet
  • 50 g zahar pudra pentru servit

Mod De Preparare

Învață să faci această rețetă clasică de macaroane cu brânză la cuptor, care poate fi preparată atât în variantă dulce, cu stafide, cât și sărată, cu mărar.

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade.

Se pune apă la fiert într-o oală mare cu un praf de sare. Se fierb macaroanele (puteți folosi orice fel de paste vă plac) circa 8 minute, apoi se scurg și se lasă puțin deoparte.

Cât timp fierbe apa, se bat ouăle și se amestecă cu brânza de vaci, zahărul vanilat și stafidele, sau, după caz, sarea și mărarul tocat. Se amestecă și untul în compoziție și se adaugă pastele, pe care le amestecă bine, pentru distribuirea uniformă a compoziției.

Se unge un vas de yena sau o tavă de sufleu cu puțin unt și se tapetează cu pesmet.

Se pune compoziția în tavă și se dă la cuptor circa 20 de minute, sau până se rumenesc vârfurile macaroanelor.

Se servește cu zahăr pudră sau puțină smântână pe deasupra, după gust.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.