De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 legatura pătrunjel
- 1 supă de carne
- 400 ml lapte
- piper
- sare
- 2 cartofi medii
- 1 ceapa
- 1 lingura unt
- 100 g afumătură slabă
- 1 bucata conservă boabe de porumb
Mod De Preparare
Vrei o supă săţioasă, extrem de gustoasă și aspectuoasă, pe care s-o poţi prepara rapid? Încearca supa de porumb cu cartofi şi afumătură. Un deliciu pentru perioada iulie-august când avem porumbul la discreție și un confort pentru zilele răcoroase de început de toamnă!
1. Taie afumătura cubuleţe şi se prăjeşte în unt. Scoate pe o farfurie când este rumenită, apoi pune la călit ceapa tocată fin.
2. Curăţă cartofii, taie-i cubuleţe şi adaugă-i peste ceapă. Toarnă supa şi las-o să fiarbă 10-15 minute, până se înmoaie și pătrund cartofii de restul aromelor.
3. Boabele de porumb se scurg bine şi se adaugă împreună cu laptele la supă.Asezonează cu sare şi piper, după gust. Lasă să se înfierbânte supa, dar fără a mai da în clocot.
Toarnă supa fierbinte în farfurii, se presară bucăţile de afumătură, ceapă verde şi pătrunjel (opțional) deasupra.
Alte rețete delicioase la care poți folosi porumbul:
Fasole cu carne de vită şi porumb