De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 900 g brânză dulce de vaci sau Ricotta
- 1 ou
- 1 lingură de unt moale
- 100-150 g zahăr tos
- 200 g făină + extra pentru modelat clătitele
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1 linguriță extract de vanilie/2 fiole esență de vanilie
- ulei pentru prăjit
- *Opțional, stafide
Mod De Preparare
Aceasta este rețeta celor mai bune, sănătoase, gustoase și pufoase clătite rusești – syrniki. Le poți servi fie ca desert, fie ca gustare rapidă sau mic-dejun.
- Bate bine, la treapta medie a mixerului, brânza cu oul, untul și vanilia. Adaugă zahărul, amestecând treptat până la omogenizare.
- Adaugă făina și praful de copt, amestecă folosind viteza cea mai mică a mixerului, până obții un amestec bine legat. Dacă vrei, poți adăuga și o mână de stafide.
- Întinde niște făină pe o farfurie plată. Încinge ulei într-o tigaie sau o cratiță înaltă, care nu lipește.
- Cu ajutorul unei linguri adâncite sau a unei spatule pentru înghețată, dacă ai, ia aluat (cam cât încape) și dă prin făina presărată în farfurie. Exact ca pentru chiftele procedezi: pot să le faci plate sau ușor rotunde.
- Pune clătitele la prăjit în uleiul încins, la foc mediu. Acoperă vasul și părjește-le cam 2-3 minute pe fiecare parte.
Se servesc, după gust, cu miere, gem, cremă de ciocolată, cremă de vanilie, dulceață, sirop de arțar, fructe proaspete etc.
Alte rețete delicioase de clătite: